LEGEA CAUZEI ŞI A EFECTULUI SAU KARMA

Distribuie pe:

Pentru a trăi în armonie cu Universul ar trebui să cunoaştem adevărurile karmei (cuvânt care în limba sanscrită înseamnă acţiune), adevăruri care nu sunt altceva decât legea cauzei şi a efectului.

Potrivit astrologica.ro, atunci când gândim, vorbim sau acţionăm, iniţiem o forţă care va reacţiona ca atare. Aceasta este legea cauzei şi efectului şi nu acţionează asupra noastră ca o formă de pedeapsă, însă ne ajută să evoluăm şi să trăim în armonie, atât unii cu alţii, cât şi cu întreg Universul.

Astrologii susţin că există 12 reguli ale karmei care ne ajută să înţelegem cum trebuie să acţionăm, ce trebuie să acceptăm sau să respingem pentru a deveni mai senini şi mai fericiţi.

„Culegi ceea ce semeni" - Ceea ce oferim Universului, aceea primim şi înapoi. Dacă ne dorim fericire, iubire, pace, prieteni, atunci ar trebui ca, în sufletul nostru, să fim fericiţi, iubitori, paşnici şi adevăraţi prieteni.

Creaţia - Viaţa nu se întâmplă pur şi simplu, ci suntem coparticipanţi. Suntem una cu Universul, înăuntru şi în afară. Tot ceea ce ne înconjoară ne dă indicii cu privire la interiorul nostru. Fii tu însuţi şi înconjoară-te de acele lucruri pe care le vrei prezente în viaţa ta!

Umilinţa - Dacă vedem într-o persoană o trăsătură pe care o găsim negativă, atunci nici noi înşine nu suntem conectaţi la un nivel mai înalt al existenţei.

Evoluţia - „Oriunde ajungi, acolo trebuie să fii". Pentru noi, a creşte, a evolua în spirit înseamnă schimbare. Nu trebuie să îi schimbăm pe cei din jurul nostru sau locurile, ci pe noi înşine. Cel mai mare dar care ne este dat este chiar lumea noastră interioară şi singurul factor pe care îl putem cu adevărat controla. Dacă ne schimbăm pe noi înşine în adâncul sufletului, viaţa va urma cursul pe care noi îl imprimăm.

Responsabilitatea - Ori de câte ori se întâmplă ceva negativ în viaţa mea, înseamnă că e ceva rău şi în mine. Noi oglindim ceea ce ne înconjoară şi ceea ce ne înconjoară ne oglindeşte pe noi. Acesta este un adevăr universal. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viaţa noastră.

Conexiunea - Chiar dacă facem ceva ce pare irelevant şi fără sens, de fapt acel ceva chiar are un sens, fiindcă în Univers totul este conectat. Fiecare pas duce către un alt pas şi aşa mai departe. Nici primul şi nici următorul pas nu sunt de importanţă mai scăzută, pentru că de fiecare am avut nevoie ca să îndeplinim un scop. Trecut - prezent - viitor, toate sunt conectate.

Concentrarea - Nu te poţi gândi la două lucruri în acelaşi timp. Atunci când ne concentrăm asupra valorilor noastre spirituale, este imposibil să avem gânduri de joasă factură, cum ar fi mânia, suferinţa sau invidia.

Generozitatea şi ospitalitatea - Dacă tu crezi că ceva anume este adevărat, la un moment dat în viaţa ta vei fi chemat să demonstrezi acel adevăr particular. Este un moment când trebuie să pui în practică tot ceea ce ai învăţat.

Aici şi acum - Dacă ne întoarcem mereu în trecut, nu reuşim să fim în totalitate în prezent, adică aici şi acum. Gândurile vechi, modurile vechi de a gândi şi de a acţiona, visurile vechi ne împiedică să avem visuri noi şi să descoperim lumi şi oameni noi.

Schimbarea - Istoria se repetă până când ne învăţăm lecţia şi până când ne dăm seama ce trebuie să schimbăm în drumul nostru.

Răbdarea şi recompensa - Adevărata bucurie vine după ce facem ceea ce trebuie să facem şi avem răbdare, conştienţi că ceea ce ne dorim se va materializa la momentul oportun.

Semnificaţia şi inspiraţia - Primeşti ceea ce oferi. Adevărata valoare a ceea ce trăieşti este rezultatul energiei pe care tu o investeşti în acel ceva şi ce semnificaţie dai chiar tu acelei trăiri. Orice contribuţie personală la viaţa ta este, de asemenea, o contribuţie personală la întreg. Ceea ce aduci în viaţa ta din iubire, inspiră de asemenea întreg Universul.

Lasă un comentariu