Ministrul Educației vrea să redeschidă școli abandonate în sate

Distribuie pe:

Potrivit News.ro, Ministrul Educației Pavel Năstase cu ocazia vizitei în Arad, a declarat că închiderea, începând cu anul 2006, a 1.600 de școli nu a fost o măsură neapărat bună, pentru că „s-a mers doar pe ideea de eficiență economică", în timp ce siguranța elevilor nevoiți să facă naveta în centre de comună sau la oraș, a fost neglijată.

„Din cauza închiderii școlilor, au apărut și microbuzele școlare, a apărut naveta pentru elevi și cadrele didactice (…) Avem semnale din teritoriu foarte multe de la cadre didactice și elevi care se plâng pentru că fac naveta dintr-o parte în alta. Foarte grav este că aproape în fiecare săptămână sunt accidente în care sunt implicate microbuzele școlare. Decât naveta, cred că mai eficient este să reînființăm anumite școli", a declarat ministrul.

Pavel Năstase a anunțat că va avea loc în acest context, o analiză a rețelei școlare, pentru ca unele unități abandonate să fie redeschise: „Vrem să vedem dacă sunt unele locații care, în funcție de populația școlară și resursa cadrelor didactice, să fie redeschise, să gândim o realocare a acestor spații".

De asemenea, se ia în calcul și aglomerarea școlilor din centrele de comună sau din orașe, pe lângă problema accidentelor cărora le pot cădea victime elevii: „S-au aglomerat foarte mult școlile centrale, toată lumea vrea să învețe în centru. Trebuie făcută o nouă analiză, să nu cumva, din motive pur de eficiență economică, să afectăm viața oamenilor, sănătatea", a spus Ministrul Educației Pavel Năstase.

Lasă un comentariu