Conferință internațională despre globalizare și dialog intercultural

Distribuie pe:

Institutul de Studii Multiculturale „Alpha", în parteneriat cu Institutul de Cercetări socio-umane „Gheorghe Șincai" al Academiei Române și cu Universitatea „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și cu revista „Vatra", organizează, în perioada 18-19 mai a.c., la Universitatea „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș, conferința internațională Globalizare, dialog intercultural și identitate națională, ediția a IV-a, conferință care se integrează, prin paleta largă de teme și subiecte abordate, în preocupările constante ale comunității academic târgumureșene de a favoriza derularea unor manifestări care pun în discuție probleme de strictă actualitate ale epocii contemporane. Conferința beneficiază de prezența unor profesori reputați, cercetători, doctoranzi de la universități și institute de cercetare din România și din străinătate. Deschiderea festivă a lucrărilor conferinței se va desfășura în data de 18 mai, de la ora 10, în Sala A22, a Universității „Dimitrie Cantemir". Vor rosti alocuțiuni prof. univ. dr. Iulian Boldea, director al Institutului de Studii Multiculturale Alpha, prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, director al Institutului de Cercetări socio-umane „Gheorghe Șincai" al Academiei Române și prof. univ. dr. Mircea Simionescu, rectorul Universității „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș. Conferința va continua cu lucrările pe secțiuni, în cadrul cărora vor fi susținute comunicări științifice din domenii precum literatură, lingvistică, comunicare, relații publice, științe politice și relații internaționale, jurnalism, psihologie, sociologie, istorie și studiul mentalităților, științele educației și științe sociale. Comunicările, de o deosebită importanță științifică și culturală, vor fi susținute de personalități ale vieții academice și științifice naționale și internaționale și vor sublinia relația dintre comunicare, multiculturalism și problematica interdisciplinarității, constituindu-se într-un moment important de împlinire și bilanț al cercetării științifice de înalt nivel. Trebuie remarcat, de asemenea, faptul că volumul conferinței va fi trimis la institutul american de scientometrie Thomson-Reuters, pentru indexare în catalogul Web of Science, cea mai importantă bază de date științifice internațională. Prin amploarea dezbaterilor și prin anvergura personalităților participante, conferința internațională Globalizare, dialog intercultural și identitate națională se va constitui, suntem convinși, într-un moment de referință al cercetării științifice din spațiul românesc.

Asociația pentru Cultură, Multimedia și Educație Democratică Alpha are, ca entități subordonate, Editura Arhipelag XXI, Revista Journal of Romanian Literary Studies, revistă indexată în mai multe baze de date internaționale, Revista de cultură

Alpha și Institutul de Studii Multiculturale Alpha, prin care au fost organizate mai multe conferințe internaționale în ultimii ani, conferințe care s-au bucurat de un real succes, de prestigiu și notorietate.

Lasă un comentariu