Auzul copiilor, afectat de jucăriile zgomotoase!

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea „Johns Hopkins", citați de descopera.ro, atrag atenția părinților că jucăriile și aparatele muzicale pentru copii pot duce la probleme de auz pe termen lung.

„Pentru că unele sunete depășesc chiar și 100 de decibeli, cât decolarea unui avion, jucăriile și aparatele muzicale pentru copii sunt mult prea zgomotoase și foarte periculoase pentru sănătatea lor.

În studiul nostru, am analizat sunetul pe care îl aud copiii de la jucării și am constatat că unul din opt prezintă probleme de auz. Cu toate acestea, părinții spun că aceste jucării sunt, de fapt, un mod de evadare al copiilor care sunt atrași de ele și se mai liniștesc.

Însă, avertizăm că părinții ar trebui să verifice jucăriile înainte de a le cumpăra, foarte importantă fiind posibilitatea de a modifica volumul sunetului la o intensitate mai mică. La fel de importantă este și distanța la care copiii țin jucăriile, varianta optimă fiind ca jucăriile care cântă sau emit zgomote puternice să fie așezate la o distanță egală sau mai mare cu lungimea brațului copilului.

Nici jocurile video nu sunt sănătoase, pentru că, de obicei, tinerii dau volumul la maximum în căști", avertizează specialiștii americani. 

Lasă un comentariu