DELEGAȚIE DIN UCRAINA ÎN VIZITĂ LA INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

La data de 17 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a primit vizita unei delegații formată din reprezentanți ai autorităților și instituțiilor din Ucraina.

Din cei 16 membri ai delegației ucrainene au făcut parte reprezentanți ai instituțiilor de stat - responsabili pe probleme de sănătate și protecție socială, directori de centre sociale pentru familie, membri ai Comisiei pentru probleme de familie și tineret, reprezentați ai Departamentului pentru Sănătate, președintele unui O.N.G., monitori ai Fondului O.N.U. pentru Populație, dar și polițiști responsabili cu prevenirea delicvenței juvenile și gestionarea intervenției polițiștilor.

Delegația a fost însoțită atât de doamna președinte a Institutului Est-european de Sănătate a Reproducerii Târgu-Mureș, cât și de doamna director executiv al Institutului.

În cadrul întrevederii, subiectul abordat a fost modul în care Inspectoratul de Poliție Județean Mureș previne violența în familie și intervine la sesizările de abuz în familie, subliniindu-se importanța cunoașterii de către fiecare instituție implicată în prevenirea și combaterea violenței de gen, a competențelor celorlalte instituții, astfel încât această problematică să poată fi abordată integrat, iar sprijinul acordat victimelor să fie unul cât mai complex, cu efecte pe termen lung.

La întâlnire a participat și șeful Secției Urmărire Penală din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Vizita delegației din Ucraina vine în continuarea participării în Ucraina a unui ofițer specialist  din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, la Conferința „Întărirea răspunsului multi-sectorial la violența de gen în Ucraina".

Lasă un comentariu