NOAPTEA MUZEELOR – 2017 - LA ANSAMBLUL ARTISTIC „MUREȘUL"

Distribuie pe:

Muzeele din România și-au deschis porțile săptămâna trecută, la cea de a 13-a ediție denumită Noaptea Muzeelor, alături de alte câteva mii de instituții de gen din întreaga Europă, pentru o sărbătoare a colecțiilor și a creativității.

Ansamblul Artistic „Mureșul", din Târgu-Mureș, a fost implicat în această activitate, motiv pentru care i-am adresat câteva întrebări directorului adjunct, Teodor Țogorean.

- Sună interesant, ce ar trebui să afle cei interesați despre acest eveniment?

- Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

Acesta este al treilea an de când suntem implicați în această manifestare.

- Care au fost activitățile din acest an?

- Începând cu ora 18,00, vineri, a avut loc o expoziție de costume populare, iar între orele 19,00 și 20,00, atelier de dans popular alături de colegii noștri.

- Care este noutatea în programul din acest an?

- Am încercat în fiecare an să venim cu ceva nou, iar în anul acesta noutatea a fost atelierul de dans.

Au participat copii de diferite vârste care, însoțiți de părinți, au incins hore, au jucat învârtite și au dansat brașoveana, alături de membrii Ansamblului „Mureșul".

- Cine a fost direct implicat în aces proiect?

- În primul rând, dansatorii instituției noastre, cărora le mulțumesc și pe această cale, deoarece cu multă dăruire și plăcere i-au așteptat pe toți cei interesați să îi inițieze în tainele jocului popular, dar în egală măsură le mulțumesc tuturor membrilor Ansamblului Artistic „Mureșul" care, și de această dată, au răspuns prezent și s-au implicat în reușita manifestării.

Lasă un comentariu