Dascăli mureșeni - BIANCA MARIA GANEA

Distribuie pe:

S-a născut in localitatea Reghin, județul Mureș, în data de 24 iulie 1989. Este primul copil al familiei Ioan și Cornelia Lăzurcă. A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale între anii 1996-2004 la Școala Generală Nr. 3, Reghin. Termină fiecare an de studiu cu rezultate deosebite. Eleva Bianca Maria Lăzurcă este pasionată încă de pe atunci de știinte, cu precădere chimie, biologie și geografie. Pasiunea pentru chimie este descoperită și dezvoltată de doamna profesor de chimie-fizică Lăcrămioara Băbălău, care o pregatește pentru olimpiada locală și județeană, unde se poziționează printre primele locuri. Pe de altă parte, în clasa a VII-a participă la olimpiada de biologie. Pregătită fiind de doamna profesor Ormenișan Luminița, obține rezultate deosebite. Datorită dorinței de cunoaștere a României, între obiectele ei preferate, spre sfârșitul școlii gimnaziale, apare și geografia. Acest lucru determină rezultate deosebite, interesul pentru această disciplină fiindu-i întărit de domnul profesor Nicolae Chebuț, care o pregătește pentru participarea la olimpiada de geografie faza locală și ulterior faza județeană. Încheie ciclul gimnazial cu media cea mai mare din clasă.

În urma înclinațiilor pentru aceste discipline, în anul 2004 devine eleva Grupului Școlar ,,Petru Maior", Reghin, profiul Științe ale Naturii. Pe parcursul cursurilor liceale îi sporește interesul pentru chimie. În cei patru ani de liceu are ca mentor, îndrumător și model pe doamna profesor diriginte Martha Crișan. Aceasta îi îndreaptă pașii înspre faculatea la care urma să se înscrie. În anul 2008 devine studentă a Facultații de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, specializarea Chimie. Spre finalul studiilor, chimia organică devine o provocare, motiv pentru care își scrie lucrarea de licență în acest domeniu.

În anul 2011 se înscrie la cursurile de masterat, din cadrul aceleiași facultăți, la specializarea Chimie Clinică. Scopul este obținerea unei calificări pentru analiza probelor biologice și o carieră ulterioară în această direcție.

În anul 2013 termină cursurile de masterat și tot în același an se înscrie pentru prima dată la concursul de titularizare in județul Mureș. În urma concursului devine profesor la Școala Gimnazială Crăiești.

În cei trei ani, cât activează la această școală, este diriginte și realizează excursii și activități specifice muncii de diriginție. În al doilea an de activitate didactică, inițiază un proiect la nivel de școală, numit ,,Ești și tu copil ca mine", proiect care implică elevii școlii în colectarea de alimente și distribuirea lor către copiii din familii nevoiașe.

În anul 2015 devine profesorul de chimie a unui număr semnificativ de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Șincai". Aici are o activitate didactică deosebită, trezind interesul elevilor pentru chimie și știinte.

Pentru evoluția în cariera didactică, în anul școlar 2015-2016, se înscrie la examenul de definitivare în învățământ, iar în vara anului 2016 promovează acest examen.

Profesorul Bianca Maria Ganea se ghidează după următoarele: „Sarcina unui profesor este să stimuleze oameni aparent obșnuiți să facă un efort neobișnuit.

Marea problemă nu constă în a identifica învingători, ci a îi transforma pe oamenii obișnuiți în învingători". (K. Patricia Cross)

Lasă un comentariu