Firmele care angajează absolvenți primesc lunar bani de la stat

Distribuie pe:

După cum prevede Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, firmele care încadrează în muncă absolvenți de liceu și de facultate pot primi de la stat o subvenție lunară de 900 de lei pentru fiecare persoană angajată, acordată timp de 12 luni.

„Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei", prevede actul normativ. Este important de precizat că angajarea absolvenților cu handicap echivalează cu acordarea banilor timp de 18 luni.

Angajatorii care primesc acești bani de la stat sunt obligați să mențină raporturile de muncă cu absolvenții timp de minimum 18 luni. În caz contrar, firmele sunt obligate să restituie sumele primite, plus dobândă.

Bine de știut este că nu orice persoană care a încheiat cursurile liceului sau facultății este considerată, din punct de vedere legal, absolventă. Mai exact, absolvenți sunt doar cei care au obținut o diplomă sau un certificat de studii.

Lasă un comentariu