Iubirea, Suferința și... Minciuna

Distribuie pe:

«Feriți-vă de PROFEȚII MINCINOȘI, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt răpitori». «După roadele lor îi veți cunoaște. «Au doar se culeg struguri din spini sau smochine din mărăcine»? Așa că orice om bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. «Nu poate pomul bun să facă roade rele, nici pomul rău să facă roade bune. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște».

Evanghelia după Matei cap. VII, v. 15-20

„Biblia adnotată de Mitropolitul Bartolomeu Anania redactată și diortosită după Septuaginta"

***

Urme pe nisip: „Odată am avut un vis. . . Mergeam de-a lungul plajei împreună cu Dumnezeu. Am observat că pentru fiecare scenă apareau doua perechi de urme: una care îmi aparținea mie și una care îi aparținea lui Dumnezeu. Când ultima scenă din viață mi-a trecut prin fața ochilor, m-am uitat înapoi la urme. Era o singură pereche de urme. Era cel mai trist și urât moment din viața mea. L-am întrebat pe Dumnezeu: - Doamne, mi-ai spus, când am decis să Te urmez, că îmi vei vorbi și vei fi alături de mine de-a lungul întregului drum. Pur și simplu nu înțeleg de ce m-ai părăsit tocmai atunci când aveam mai multă nevoie de Tine? Domnul șopti: - Scumpa mea copilă, te iubesc și nu te voi părăsi niciodată, absolut niciodată, în timpul încercărilor și greutăților prin care treci. Atunci când ai văzut o singură pereche de urme înseamnă că te purtăm în brațe. Dumnezeu să te țină în palma mâinii sale, iar îngerii să te îndrume mereu".

***

„Înțelesul suferinței și realitatea iubirii lui Dumnezeu se pot descoperi dacă ajungem să realizăm că iubirea, ca esență a ființei, este o comunicare în tăcere. Adâncimea, totalitatea și supremul iubirii nu le dă cuvântul, ci tăcerea. Marile acte ale ființei, primele și ultimele adevăruri și lucruri ale ei sunt acte ale tăcerii. Prin urmare, trebuie să învățăm că tăcerea lui Dumnezeu față de suferința umană nu este absență, ci iubire, compasiune și lucrare în tăcere.

Pr. prof. dr. George Remete (1954) - scriitor, „Suferința omului și iubirea lui Dumnezeu"

P.S. „Iubitule, NU URMA RĂUL, CI BINELE. Cel ce face bine din Dumnezeu este; CEL CE FACE RĂU N-A VĂZUT PE DUMNEZEU. Pace ție! Prietenii adevărați te îmbrățișează. Îmbrățișați pe prieteni, pe fiecare după numele lui". (A 3-a epistolă sobornicească a Sf. Apostol Ioan 1, 11; 15).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu