S-A DESCOPERIT VACCINUL ÎMPOTRIVA „BOLII CU 1.000 DE FEȚE" - LYME

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala Medicală UMass din Boston, citați de descopera.ro., susțin că au dezvoltat un vaccin care oferă 100% protecție împotriva bolii Lyme, provocată de mușcătura de căpușă, denumită și „boala cu 1000 de fețe", din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta.

„În studiul nostru, am reușit să împiedicăm șoarecii să se îmbolnăvească de Lyme, dezvoltând un vaccin care oferă 100% protecție împotriva bolii. Am testat medicamentul pe șoareci, deoarece ei sunt biologic apropiați de oameni.

Nu este un vaccin care determină sistemul imunitar al organismului să facă o întreagă serie de anticorpi, ci să identifice acel singur anticorp care împiedică contractarea bolii Lyme.

Boala Lyme este una dintre infecțiile cu cea mai rapidă creștere în lumea occidentală, iar efectele sale pe termen lung pot fi îngrozitoare.

Există temeri că boala Lyme, transmisă în urma unei mușcături de căpușă, ar putea fi clasificată

oficial ca o epidemie în următorul deceniu.

Estimările sugerează că peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate cu această boală în fiecare an în SUA și mai mult de 65.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate în Europa.

Majoritatea mușcăturilor de căpușe se întâmplă la sfârșitul primăverii, la începutul verii și toamna, deoarece acestea sunt perioadele din an în care oamenii iau parte la activități în aer liber.

Nu au fost descoperite efecte secundare negative ale vaccinului, dar trebuie făcute mai multe teste, ceea ce înseamnă că ar putea dura încă 2 - 3 ani până când acesta va fi disponibil pe piață", explică specialiștii americani.

Lasă un comentariu