NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ!

Distribuie pe:

La solicitarea fermierului, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează, de la începutul acestei săptămâni, adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată gestionate în cadrul Campaniei 2017 (schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu și măsurile de mediu și climă), respectiv pentru cei care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nonbancare care au încheiat convenții cu APIA. Creditele acordate de bănci fermierilor sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii IFN - SA.

Documentul va confirma că fermierul a depus cererea unică de plată pentru anul 2017 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu și/sau pentru măsurile de mediu și climă. De asemenea, adeverința confirmă, la data emiterii acesteia, suprafața determinată pentru plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenției, că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenției și că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare, se arată în comunicatul APIA. Același act prevede și că valoarea creditului va fi de până la 80% din suma calculată conform adeverinței eliberate de APIA. Dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

Fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente li se recomandă să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Lasă un comentariu