Reghinul în sărbătoare ZILELE REGHINULUI, EDIȚIA 2017

Distribuie pe:

Situat la confluența râurilor Gurghiu și Mureș, acolo unde muntele se termină, iar Valea Mureșului începe să se lărgească, orașul Reghin, localitate urbană importantă și prosperă a contemporaneității, astăzi municipiu, are vechi tradiții istorice înfipte adânc în istoria atât de îndelungată a acestor meleaguri binecuvântate de Dumnezeu cu frumuseți naturale și oameni harnici, cinstiți și drepți. Reghinul se înfățișează azi ca un municipiu de talie europeană și datorită faptului că de câțiva ani este condus de omul frumos și harnic, care este primarul Maria Precup, care iubește și apreciază valorile, frumosul, hărnicia și respectul.

La Reghin se îmbină armonios tradiția cu modernismul, vechimea cu noutatea, creându-se astfel un echilibru firesc și normal. În periada 14-16 iulie 2017, muni-cipiul Reghin a îmbrăcat straie de sărbătoare, prin organizarea ZILELOR MUNICIPIULUI REGHIN, ediția 2017. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Reghin.

Programul manifestărilor a debutat vineri 14 iulie 2017, de la ora 16,00, cu un moment oferit de Fanfara Municipiului Reghin, apoi a avut loc premierea olimpicilor reghineni care au fost felicitați de doamna primar Maria Precup, după care a urmat un program cultural-artistic oferit de orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară" Reghin, împreună cu soliștii: Alexia Aștelean, Cosmin Cotîrlă, Daiana și Iuliana Ciurba, Ioana Romanți, Andreea Morariu, Daiana Suciava și Paul Miclea. A evoluat și Ansamblul de dansuri populare „Doina Mureșului", precum și interpreții de muzică populară: Cristina Fărcaș, Alexandrina Togănel, Ileana Melean, Florin Miller, Gabriela Merdar, Costi Dumitru, Doru Pop, Maria Neag. De la ora 18,00 un spectacol deosebit a oferit Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul", precum și îndăgiții interpreți ai cântecului popular românesc: Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura, Mihaela și Ciprian Istrate. După aceea au mai evoluat tinerele talente: Maria Grama, Laura Rafael, Sergiu Vasile Bugnar, Teodora Crișan, Andreea Maria Pop, Andreea Morariu, Adi Muntean. De la ora 20,00 au evoluat Prospekt, Bibi, Florin Vos, Fuego.

Sâmbătă 15 iulie 2017, programul a debutat la ora 10,00 cu Teatrul pentru copii „Trupa Sfătoșii" și program interactiv realizat de artiștii Casei de Cultură „George Enescu" Reghin, apoi a urmat trupa de dans Lex-aly-gym. De la ora 16,00 a avut loc un moment artistic susținut de interpreții de muzică populară: Natalia Moldovan, Roxana Varodi, Denisa Gliga, Alin Pop, Adriana Dunca, Raluca Rotaru, Larisa Cotoi, Dorina Iuliana Oprea, Bianca Pop, Alexandra Bugnar, Maria Suciu, Miruna Crăciun, Maria Grama. Apoi au mai evoluat: Ansamblul de dansuri populare germane „FDGR", Ansamblul de dansuri populare maghiare „Gongyvirag", Ansamblul „Stejărelul". De la ora 19,00 a evoluat artistul Aurel Tămaș, iar de la ora 20,00 Junkies, Jo, Ștefan Bănică jr.

Duminică, 16 iulie 2017, programul a început la ora 10,00 cu Teatrul pentru copii „Tiri, Biri și Buburel", după care au evoluat tinere talente locale. De la ora 16,00, în cadrul programului, și-au dat concursul Ansambluri artistice tradiționale, Ansamblul de dansuri populare „Laleaua neagră", Ansamblul de dansuri populare „Rroma Fest", apoi au evoluat interpreții de muzică populară: Anton Grama, Ibi Cotta, Maria Câmpean, Anca Făgăraș, Viorel Spânu, Ana Crișan Toncean, Maria Grama, Anca Branea. De la ora 18,00 au evoluat artiștii: Mariana Deac, Ionuț Langa. Programul a continuat de la ora 20,00 cu Dorian Popa, Corina, B.U.G. Mafia, foc de artificii, Republic.

În concluzie, putem spune că au fost trei zile de bună dispoziție la Reghin, zile în care s-a îmbinat tradiția cu modernismul, folclorul cu muzica ușoară, rezultând o atmosferă agreabilă și încântătoare.

Lasă un comentariu