29 iulie 2017, ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Garnizoana Târgu-Mureș și Instituția Prefectului - Județul Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș invită personalitățile civile și militare ale județului, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor, cadrele militare în rezervă sau retragere, veteranii de război, reprezentanții mass-media, pe toți cetățenii județului Mureș să participe la ceremonia publică organizată cu prilejul aniversării „Zilei Imnului Național al României", în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, sâmbătă, 29 iulie 2017, începând cu ora 10.00.

Manifestarea va debuta cu întâmpinarea persoanei oficiale, prin prezentarea onorului militar, salutarea Drapelului de luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și salutarea acesteia.

Urmează Binecuvântarea și Rugăciunea pentru poporul român, oficiate de preotul militar al garnizoanei Târgu-Mureș.

 În continuare, se vor rosti alocuțiuni referitoare la semnificația evenimentului, simbolistica versurilor și un scurt istoric al Imnului Național al României.

Finalul ceremoniei publice va consta în intonarea de către întreaga asistență a Imnului Național al României.

*

* *

Ziua Imnului Național al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătorește, în fiecare an, la data de 29 iulie.

 

Lasă un comentariu