Un învățământ românesc (universitar și gimnazial), în profundă criză!

Distribuie pe:

Corupția și mafia au pătruns până și în învățământul superior românesc?! Există dovezi, indubitabile, că da! Scandalul de la universitățile „Vasile Goldiș" și „Aurel Vlaicu" din Arad, cu 36 de suspecți, monitorizați, de mai mult timp, de procurori, privind acordarea unor „diplome de licență fără studii", ia amploare. Celor două universități, conform procurorilor anchetatori, considerate „fabrici de diplome", prin promovarea frauduloasă a sute de studenți, străini, mai ales, unii nevorbind o boabă românește, le-a mers buhul. Pentru bani „informaticienii" facultăților aranjau totul. S-a ajuns acolo că studenții cumpărau, de la profesori, lucrări de licență gata făcute, prin anumite rețele infracționale ale unui sistem mafiot, care, iată, funcționa perfect.

Conform Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General, fabrica de „Diplome de licență fără studii" devenise o afacere bănoasă. Ciudat! Domnul Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, a fost student și absolvent al Universității private „Vasile Goldiș". Așteptăm și opinia ministerului!

De fapt, cele de la Arad sunt doar un vârf al aisbergului, despre cele petrecute în învățământul românesc din ce în ce mai slab, mai neperformant. Din toamna acestui an, o groază de profesori, cu note sub 5, la Concursul de Titularizare, vor primi catedre în învățământ. Doar 47% dintre candidați au obținut, în acest an, note peste 7, nota minimă pentru un post în învățământul preuniversitar. Se știe că peste 11.000, din cei care au ratat concursul de titularizare, vor fi suplinitori, cu note între 1și 6,99! La ora actuală este mare criză de profesori, iar 33,07% la concurs au obținut note între 5-6,99, 118 dintre candidați au fost notați cu 10, 9.772 - între 7-9,99, 6.876 – între 5-6,99, 4.000 - între 1-4,99! La ce să te mai aștepți? Asta-i „calitatea" învățământului românesc preuniversitar! Cadre didactice fără vocație, criză în sistemul de învățământ, abandon școlar, studenți pe jumătate la admiteri, cu opțiuni, pentru 2017-2018, pentru informatică, afaceri, limbi străine, poliție, medicină.

Lasă un comentariu