La Târnăveni - harta vie a țării!

Distribuie pe:

Vineri, 18 august, în cadrul Zilelor municipiului Târnăveni, aproape 1.000 de persoane au format conturul hărții României, în intenția și dorința de a face ca orașul să intre în Cartea Recordurilor, notează cei de la tirnaveni.ro. Participanții au purtat costume populare sau tricouri albe, manifestarea desfășurându-se în Piața Obor din municipiu.

Potrivit regulilor, era necesară prezența a 800 de oameni care, timp de cinci minute, să umple harta României, fără să-i încalce conturul.

Localnicii au primit și ajutor din partea unor străini, membri ai ansamblurilor folclorice participante la Zilele orașului, și care au vrut să-i ajute pe târnăveneni să intre în Cartea Recordurilor.

Imaginile au fost filmate cu o dronă și transmise în direct reprezentanților Guiness World Records, care le vor analiza.

Până acum recordul celei mai mari hărți umane îl deținea o localitate din Marea Britanie, cu 811 oameni, precizează sursa citată.

Tot cu prilejul Zilelor municipiului, a fost adoptat noul slogan al Târnăveniului: „Degustă Transilvania", decizia fiind luată în ședință extraordinară a Consiliului Local. 

Lasă un comentariu