INSTITUTUL CANTACUZINO, TRANSFORMAT ÎN UNITATE MILITARĂ!

Duminică, 27 august 2017, primul ministru, Mihai Tudose, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că Guvernul intenționează să transfere Institutul Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naționale, în acest sens existând, în pregătire, un proiect de act normativ.

„Institutul Cantacuzino are un rol strategic național și regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea și dezvoltarea activității institutului este un obiectiv asumat al Guvernului.

Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară.

Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces.

Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol și cu multe performanțe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moștenire", a scris premierul pe Facebook.

De altfel, încă de săptămâna trecută (miercuri, 23 august), Mihai Tudose le-a cerut miniștrilor Sănătății și Apărării Naționale ca, în maxim o lună, să facă toate demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN.

Ministrul de resort, Adrian Țuțuianu, a anunțat că deja specialiștii direcției medicale din subordinea sa au făcut o evaluare prealabilă și urmează ca în aproximativ trei săptămâni să propună un act normativ prin care institutul să devină unitate militară.

Lasă un comentariu