Învățământul, o mare problemă națională!

Distribuie pe:

Starea învățământului românesc continuă să se degradeze, ministerul de resort operând o serie de măsuri de natură a bulversa viața copiilor și a părinților, a afirmat, recent, într-o conferință de presă, deputatul Marius Pașcan.

Potrivit parlamentarului mureșean, ne confruntăm cu o politizare la maxim a sistemului educațional, „PSD schimbând, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, 13 inspectori generali cu oameni preferați de actuala putere".

Potrivit datelor prezentate în cadrul întâlnirii cu reprezentanții mass-media, abandonul școlar a ajuns la cote alarmante, rata părăsirii timpurii a școlii fiind de 19%, iar din cele peste 31.000 de unități de învățământ, doar 6.500 au avize și autorizații. Cât despre dascăli, mărirea salariilor a fost amânată pentru 2018, profesorii neavând parte, în această vară, de pregătire profesională.

„Elevii de clasa a V-a încep școala fără manuale pentru toate materiile. În schimb, vor primi câte un compendiu, de 290 de pagini, care înglobează 14 materii. Singurele manuale gata la timp sunt cele de sport, religie sau Limba română pentru minorități, istorie, educație tehnologică, limba engleză. Școala este decuplată complet de piața muncii și se continuă distrugerea învățământului profesional", a conchis deputatul.

Lasă un comentariu