La Sighișoara: Târgul apicol „Apiardeal", ediția a VI-a

Distribuie pe:

În zilele de 23 și 24 septembrie, la Sighișoara (în Piața Sigma) va avea loc Târgul Apicol, eveniment intrat în tradiția orașului și dedicat, cu predilecție, consumatorilor de produse apicole.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 11, în prezența oficialităților locale și județene din structurile APIA, ANZ Mureș (Agenția Națională de Zootehnie - Oficiul județean de Zootehnie), reprezentanți ai Camerei Agricole județene, A.N.V.S.A. Mureș, alături de o serie de producători de miere cât și reprezentanți ai unor renumite firme care au ca activitate furnizarea unor echipamente adecvate constând în: stupi, utilaje și accesorii , hrană și medicamente, materiale auxiliare necesare procesului de creștere a albinelor și valorificării mierii.

În cadrul manifestării, la care s-au înscris numeroși apicultori din țară, vor fi puse în vânzare o serie de produse apicole, atât miere naturală cât și în combinație cu alte produse naturale, extracte din plante etc.

Momentele artistice vor fi susținute de Ansamblul de dansuri populare „Târnava Vânători" -instructor Nelu Todoran, Ansamblul de dansuri „Junii Hetiurului" - instructor Dionisie Balu. Își vor da concursul interpreții de cântec popular: Lorena Filipescu Doina Pintea, Daniela Vlad. Ca invitat în cadrul programului folcloric va cânta Ovidiu Furnea.

Pe lângă dialogul purtat între apicultori, va avea loc un colocviu tematic susținut de lectorul univ. Cristian Bratu.

Târgul se bucură de notorietate, fiind cunoscut ca unul dintre cele mai importante de acest fel din Ardeal.

Lasă un comentariu