LA PRIMĂRIA BRÂNCOVENEȘTI COMUNICAREA E FACTORUL ESENȚIAL ÎN RELAȚIA CU PUBLICUL

Distribuie pe:

Interlocutor: Õrdõg Ferencz, primarul comunei Brâncovenești

- Dle Õrdõg Ferencz, aveți mai multe mandate de edil al comunei Brâncovenești. În acești ani, ce proiecte importante ați realizat pentru locuitorii comunei?

- În perioada mandatelor de primar am reușit să realizăm următoarele proiecte: s-au asfaltat 7 km prin Programul Sapard, de drum comunal DC 4 Brâncovenești - Idicel Pădure; introducerea apei potabile în satele Brâncovenești și Vălenii de Mureș, lungimea rețelei este de 23 km. Avem în derulare proiectul de introducere a apei potabile în Idicel Sat și Idicel Pădure, realizat în procent de 85% în momentul actual. Un alt proiect mare câștigat la PNDR este asfaltarea străzilor laterale din Brâncovenești, Vălenii de Mureș și Idicel Pădure. De asemenea, vom construi o sală de sport multifuncțională în centrul comunei Brâncovenești, în prezent ne aflăm în perioada de așteptare, sperăm să nu apară contestații. O altă realizare este cea din satul Săcalul de Pădure, prin asfaltarea a 3 km de drum. De asemenea, am amenajat teren de joacă pentru copii, parcuri cu zone verzi și modernizarea iluminatului public cu becuri economice.

- Funcția de primar presupune spirit organizatoric. Dovadă este faptul că locuitorii comunei au încredere în dvs. Astfel, la alegerile locale din iunie 2016 ați obținut un mandat nou de primar. Ce ne puteți spune în acest sens?

- Am fost omul care am comunicat și voi comunica cu cetățenii comunei pe care îi respect și la fel voi fi și după expirarea mandatului actual, în cazul că nu voi mai candida la viitoarele alegeri locale. Întotdeauna am încercat să pun mai presus problemele cetățenilor comunei decât cele personale. Ușa de la biroul meu din primărie este deschisă pentru oricine, indiferent de naționalitate. Comuna are în componență cinci sate, în două dintre ele ponderea o dețin maghiarii, iar în celelalte trei, românii. Locuitorii din cadrul comunei se înțeleg bine, nu am făcut și nu voi face diferență între localități.

- Există primării care au întâmpinat greutăți în obținerea de fonduri guvernamentale și europene, necesare pentru realizarea proiectelor. V-ați confruntat cu asemenea situații?

- Vreau să menționez că am câștigat proiectul de canalizare la PNDL programul 2017-2020, dar din motive obiective, de 7-8 ani se tot tărăgănează. De asemenea, la rectificarea bugetară din anul 2015 nu am primit bani. Cu toate aceste sincope am reușit să renovăm toate căminele culturale din cadrul comunei.

- Pentru a transpune în practică proiectele trebuie să existe consens între Primărie și Consiliul local. În acest context, cum decurge colaborarea dintre cele două compartimente?

- Pot să afirm că există o colaborare foarte bună între cele două compartimente. Mai sunt și obiecții, dar în final se ajunge la consens și proiectele primesc aviz favorabil pentru a fi realizate.

- Pentru următorii ani, ce proiecte v-ați propus să realizați pentru locuitorii comunei Brâncovenești?

- Cel mai important proiect este canalizarea menajeră în comuna Brâncovenești, construirea sălii de sport în centrul comunei Brâncovenești, asfaltarea străzilor laterale în satele Idicel Sat și Săcalul de Pădure. Din nefericire, la Săcalul de Pădure nu avem sursă de apă, din cauză că fântânile au secat. Pentru a suplini acest neajuns, cu o cisternă transportăm zilnic patru mii de litri de apă pentru locuitorii satului. De asemenea, vrem să amenajăm o stație balneară în satul Brâncovenești și să amenajăm drumurile de hotar de pe raza comunei.

- Dle primar Õrdõg Ferencz, vă dorim succes în realizarea proiectelor care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii comunei pe care o administrați.

- Vă mulțumesc!

Lasă un comentariu