Capitală Mondială a Cărții – 2020 Apel de candidaturi

Distribuie pe:

Ministerul Culturii și Identității Naționale invită oraș ele din România să candideze pentru titlul de Capitală Mondială a Cărții în anul 2020.

UNESCO a lansat recent apelul de candidaturi pentru titlul de Capitală Mondială a Cărții în anul 2020. Prin acest demers, UNESCO recunoaște eforturile depuse de orașe pentru promovarea cărților și a cititului, iar orașul câștigator va deține titlul amintit timp de un an, începând cu  Ziua Internațională a Cărții și Dreptului de Autor, 23 aprilie 2018, până în aceeași zi din anul următor.

Comitetul Consultativ pentru programul „Capitala Mondială a Cărții" este alcătuit din reprezentanți ai Federației Internaționale a Editorilor (International Publishers Associations - IPA), ai Federației Internaționale a Bibliotecilor și Asociațiilor de Biblioteci (International Federation of Library Associations and Institutions - IFLA) și ai UNESCO.

Dosarele de candidatură se vor transmite în limbile engleză ori franceză, până la data de 15 martie 2018, prin e-mail, la adresa wbcc[at]unesco.org,prin intermediul formularului UNESCO de candidatură disponibil la adresa: https://en.unesco.org/system/files/applicationform-en-2020.pdf

Pentru detalii: http://en.unesco.org/world-book-capital-city/

Anul acesta, capitala mondială a cărții este orașul Conakry din Guineea, iar în anii următori deținătoarele titlului vor fi orașele Atena și Sharjah.

Prima ediție a competiției a fost lansată în 1996, Madridul fiind prima capitală mondială a cărții în anul 2001.

Lasă un comentariu