ÎN COMPANIA REFUGIAȚILOR UCRAINENI DIN JUDEȚ, CONCURS DE “DESCOPERIRE” A MUNICIPIULUI TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Asociația Suryam, cu sprijinul Fundației Comunitare Mureș, a lansat invitația la concursul ,,Discover Târgu Mureș - Photo Treasure Hunt”, ce se va desfășura în compania refugiaților ucraineni din județul nostru. Evenimentul, programat sâmbătă și duminică, 6-7 august, este inclus în cadrul proiectului “MureșHub: Centrul unic de integrare și asistență socială a refugiaților din județul Mureș”. Prin intermediul acestuia, MureșHUB invită mureșenii la un exercițiu de diversitate și prietenie.

Cei interesați pot face echipe mixte cu prietenii ucraineni, vor străbate orașul pe baza indiciilor primite de la organizatori, vor realiza fotografii în locurile pe care le descoperă și în care trebuie să apară cel puțin trei membri ai echipei, plus logo-ul pe care îl vor primi în momentul înscrierii în concurs ca echipă.

Organizatorii evenimentului vor facilita organizarea echipelor mixte, iar premiile vor fi acordate sub formă de vouchere, am aflat de la Marius Dumitrescu, președinte al Asociației Suryam. Domnia sa adăuga și că scopul proiectului “MureșHub: Centrul unic de integrare și asistență socială a refugiaților din județul Mureș” este de a realiza o adevărată coeziune socială, de a răspunde punctual nevoilor prin dezvoltarea unei platforme de lucru tip “give and take”, care să faciliteze comunicarea și necesitățile specifice ale refugiaților, respectiv înțelegerea nevoilor refugiaților de către comunitatea locală care îi găzduiește.

Ghidul refugiatului din județul Mureș

MureșHub își propune să dezvolte - Ghidul refugiatului din județul Mureș - un ghid cu informații precise și exacte despre instituțiile locale, accesul la serviciile medicale, programele de finanțare, istoria și specificul zonei, modalitățile de transport și cazare, drepturile și obligațiile refugiaților, dar și locurile de petrecere a timpului liber sau deliciile culinare locale etc.

Un Call center specializat, cu program semipermanent, va fi lansat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor refugiaților și înrolarea în acest proces de coeziune a tuturor factorilor care pot acționa, util, în rezolvarea problemelor refugiaților.

Proiectul mai include sesiuni de orientare pentru refugiații nou sosiți, transport pentru cei bolnavi, servicii de traducere, tabere, întâlniri de socializare gen - activități hand made, organizarea unei biblioteci, seri specifice, cursuri de engleză și română, excursii, workshopuri de patiserie etc.

Proiectul “MureșHub: Centrul unic de integrare și asistență socială a refugiaților din județul Mureș” beneficiază de o finanțare în valoare de 240.125 Ron din partea poporului britanic, prin sprijinul Oxfam și Fundația Comunitară Mureș, a precizat Marius Dumitrescu.

L.B.

Lasă un comentariu