Până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale, MEDICII REZIDENȚI ÎȘI VOR ÎNCASA BURSELE!

Ministerul Sănătății informează că, începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative și că vor încasa bursele de rezidențiat până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale.

Astfel, medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți vor încasa bursa de rezidențiat până la data de 1 martie 2018, atunci când vor beneficia de salariul de bază reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonanței nr.1/2017.

„Începând cu martie 2018, salariile de bază ale medicilor rezidenți vor crește semnificativ, între 151% și 287%, în funcție de specialitate și de anul de pregătire.

De exemplu, un medic rezident de anul I, care în prezent are un salariu brut de 1.985 lei, va avea un salariu brut de 5.700 lei, creșterea fiind de 287%. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7.900 lei de la 3.262 cât este în prezent, cu o creștere de 242%. Medicii rezidenți de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6.100 lei după ce anul acesta au beneficiat de 2.361 lei brut, iar cei de anul III vor încasa 6.700 lei brut, cu 254% mai mult ca în acest an.

Menționăm că, la salariul brut, medicii rezidenți pot obține venituri și din gărzile efectuate. Conform Ordonanței nr. 18/2009, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă (cu excepția liniei I de gardă) în specialitatea în care își efectuează rezidențiatul.

Tot începând cu anul 2018, medicii rezidenți vor beneficia de norma de hrană, care înlocuiește tichetele de masă, conform legislației în vigoare, în cuantum de două salarii minime brute pe an", precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu