Salariații români, speriați de trecerea CAS și CASS în sarcina lor!

Distribuie pe:

Potrivit unui sondaj realizat online de undelucram.ro, în perioada 1 - 20 octombrie 2017, pe 735 de respondenți, cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani, preconizata trecere a contribuțiilor CAS și CASS în sarcina angajaților, începând cu 1 ianuarie 2018, îi face pe angajații români să se aștepte la o scădere a salariilor lor nete.

„Întrebați dacă se așteaptă ca angajatorii să modifice salariul brut în așa fel încât salariul net să nu fie afectat, 76% dintre participanții la sondaj au răspuns negativ. În general, bărbații sunt mai optimiști în această privință (68%), decât femeile (86%).

În același timp, 54% dintre respondenți și-au exprimat opinia că măsurile anunțate de Guvern nu vor fi implementate de la începutul anului viitor. Incertitudinea legată de legislația în domeniu se manifestă și în speranța pe care respondenții o au față de evoluția pozitivă a salariului lor în perioada următoare.

Îndrumați să facă abstracție de trecerea contribuțiilor în sarcina lor, 59,3% dintre respondenți au răspuns că așteaptă o creștere minoră a salariului, cuprinsă între 0 și 5%.

În ceea ce privește creșterea salariilor, 14% dintre angajați așteaptă o creștere a salariului cuprinsă între 16 și 25 de procente, 7,7% consideră că salariul li s-ar putea mari cu 11 - 15 procente, în timp ce 19% dintre ei se așteaptă la o creștere salarială cuprinsă între 6 și 10 procente.

În privința creșterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de părere că vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, în timp ce doar 11% din bărbați au așteptări la acest nivel", arată sondajul citat. 

Lasă un comentariu