„Pleacă Doamne urechea Ta și mă auzi, că sărac și necăjit sunt eu. Păzește sufletul meu, căci cuvios sunt, mântuiește, Dumnezeul meu, pe robul tău, pe cel ce nădăjduiește în Tine. Miluiește-mă, Doamne, că spre Tine voi striga toată ziua. Veselește sufletul robului tău, că spre Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu. Că Tu Doamne, bun și blând ești și mult milostiv tuturor celor ce Te cheamă pe Tine. Ascultă, Doamne, rugăciunea mea și ia aminte la glasul rugăciunii mele. În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit. Nu este asemenea Ție între dumnezei, Doamne și nici fapte nu sunt ca faptele Tale. Veni-vor toate neamurile pe care le-ai făcut și se vor închina înaintea Ta, Doamne, și vor slăvi numele Tău. CĂ MARE EȘTI TU, CEL CE FACI MINUNI, TU EȘTI SINGURUL DUMNEZEU " (Psalm 85, vers. 1- 9).
***
„O MARE MÂNGÂIERE E NECLINTITA CREDINȚĂ ÎN PURTAREA DE GRIJĂ A LUI DUMNEZEU ȘI OMUL CARE E PĂTRUNS DE CREDINȚA ACEASTA, ȘI CARE RABDĂ CU MULȚUMIRE CELE MAI GRELE LOVITURI ALE SORȚII ȘI SE SIMTE ÎNĂLȚAT PRIN DURERILE CE LE SUFERĂ".
Ioan Slavici (1848-1925), scriitor, jurnalist și pedagog român, membru corespondent al Academiei Române. Opera literară a lui Slavici este influențată de viața satului ardelean. A fost considerat de criticul George Călinescu un „instrument de observație excelent" în nuvelele sale poporale.
***
„Roagă-l pe Dumnezeu să-ți deschidă urechile, ochii și inima, ca să poți intra în simfonia creației ". (Viața Spirituală - 2006)
P.S. „Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".
(Matei, cap.4, 10)
„1001 CUGETĂRI" vol. XII