Curs de prim ajutor pentru familiile copiilor cu dizabilități din județul Mureș

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Colegiul Național ,,Unirea" din Târgu-Mureș, Crucea Roșie Mureș, în parteneriat cu Asociația ,,Prietenii lui Răzvan", a organizat un curs gratuit de prim ajutor pentru familiile copiilor cu dizabilități din județul Mureș, dar și pentru cadrele didactice și terapeuții care lucrează cu aceștia. Timp de cinci ore, cursul a oferit informații noi, a consolidat cunoștințe disparate în timp, a rezumat lucruri care pot salva viața până apelul la 112 și intervenția specializată a medicilor și a asistenților medicali fac ca persoanele în nevoie să fie preluate în mod profesionist. De asemenea, cei prezenți au fost instruiți și pentru situația unor dezastre naturale (cutremur, incendii, căderi masive de zăpadă, alunecări de teren, caniculă).

,,Crucea Roșie România are 141 de ani de asistență umanitară! Și de empatie nedisimulată atunci când oamenii au nevoie de ajutor imediat și nu amânat! Am simțit-o și eu, alături de mine și de nevoile familiei mele, sâmbătă, 28 octombrie. Dimineața zilei am petrecut-o la cursul de prim ajutor organizat de Crucea Roșie Mureș, în colaborare cu asociația prietenei mele, Chiorean Mirela. Cursul a venit în ajutorul părinților de copii cu dizabilitati care, de cele mai multe ori, în caz de urgențe medicale, știu foarte puține proceduri de salvare a vieții copilului până ambulanța ajunge la locul solicitat. În ultimii trei ani, familia mea a trecut prin foarte multe cazuri extreme, în care doar instinctul și sângele rece ne-au ajutat să facem față provocărilor bolilor copiilor (convulsii epileptice, vărsături, deshidratări grave, răni deschise, căzături, înec cu alimente, atacuri de panică etc). Știm cu toții că o intervenție promptă și imediată face diferența, până la intervenția cadrelor specializate. Cu atât mai mult în cazul copiilor/persoanelor cu dizabilități. Îți mulțumesc, Mirela! Zilele acestea îmi pun la punct trusa de supraviețuire! Contează enorm!", sublinia Ancuța Vitan Tăbărean, una dintre beneficiarele cursului.

,,Viața are prioritate și în cazul dizabilității, cu atât mai mult când este vorba despre copiii noștri. Este vital să fim stăpâni pe fiecare situație critică ce poate apărea și să acționăm în cunoștință de cauză până primim ajutor specializat. La fel de important este să știm cum să procedăm în caz de dezastre", spunea Mirela Chiorean, președinta Asociației ,,Prietenii lui Răzvan".

Pentru a învăța să acționeze responsabil în situații de criză, s-au înscris peste 35 de părinți, frați, bunici, terapeuți și cadre didactice. Cursul s-a desfășurat interactiv, fiecare având ocazia să afle informații esențiale (teoretice și practice) despre acordarea primului ajutor în diverse situații.

 

Lasă un comentariu