Tei argintii și frasini de câmp în parcările din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În ședința de la sfârșitul lunii octombrie, consilierii locali municipali au aprobat un proiect ce prevede plantarea obligatorie de către proprietarii/administratorii parcărilor amenajate la nivelul solului a câte unui copac la fiecare trei locuri de parcare, respectiv a unui copac la fiecare șase locuri, dacă trei locuri de parcare sunt față în față cu altele trei.

În cazul în care dispunerea locurilor de parcare nu permite plantarea de copaci, aceștia vor fi plantați în imediata apropiere, dar nu mai departe de perimetrul parcării. Plantările urmează să fie finalizate până la 1 iunie 2018.

În expunerea de motive se arată că arborii plantați trebuie să fie „specii foioase indigene, cu coroana extinsă, care pot oferi umbră cât mai mare, specii cu toleranță la secetă și la soare, rezistente la solicitările solurilor compacte (înconjurate de asfalt). De regulă, copacii ar trebui plantați pe partea sudică a parcării, pentru a acoperi cu umbră o suprafață de asfalt cât mai mare.

Administrația Serelor, Parcurilor și Zonelor Verzi din cadrul Municipiului recomandă pentru plantare următoarele specii de arbori foioși: tei argintiu, tei cu frunza mare, frasin de câmp, arțari ș. a.

Lasă un comentariu