DATE ÎNGRIJORĂTOARE PRIVIND POPULAȚIA ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Potrivit datelor din 2016, publicate luni, într-o analiză realizată de Eurostat și preluată de mediafax.ro, aproape 40% din populația României este expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, iar circa 24% dintre români raportează o degradare a condițiilor materiale.

Potrivit analizei, în ce privește populația expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, în 2016, s-a înregistrat o creștere de la 37,4% (anul anterior), la 38,8% , peste media Uniunii Europene (23,5%). Degradarea condițiilor materiale vizează imposibilitatea unei familii de a plăti cheltuieli neașteptate sau de a-și permite o vacanță de 7 zile, o masă zilnică în care să fie incluse și produse din carne, sau de a-și achiziționa bunuri de folosință îndelungată (o mașină de spălat, un televizor color, un telefon sau o mașină). Anul trecut, 23,8% din populația României raporta o degradare a condițiilor materiale, în creștere cu un procent față de anul anterior.

Îngrijorător este și faptul că, în perioada de referință, aproape 14% dintre români nu își puteau încălzi suficient locuința, numărul acestora crescând cu un procent față de anul anterior. Mai mult, peste 13% din români trăiau în condiții dificile, cu probleme la pereți sau acoperișul locuinței, sub media UE, de 15,4%.

Potrivit analizei, 30% dintre români nu aveau, duș, cadă sau grup sanitar, cu mult sub media UE (1,9%), iar peste 48% din populația României trăia în locuințe supraaglomerate, media UE fiind de 16,8%.

Lasă un comentariu