„Cu violența pierzi mereu!" Concurs de eseuri

Distribuie pe:

În Săptămâna Prevenirii Criminalității, în ziua dedicată prevenirii violenței, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, prin intermediul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, a lansat concursul de eseuri pe tema violenței intitulat „Cu violența pierzi mereu!". Competiția a fost destinată liceenilor, având drept scop conștientizarea și sensibilizarea acestora privitor la nocivitatea actelor de violență.

S-au înscris 28 de lucrări din șapte unități de învățământ liceal din Tg-Mureș, Reghin, Sighișoara și Deda, aflăm de la comisar șef de poliție PÎNCĂ Gabriela - coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mureș. Domnia sa adăuga: ,,Este cea mai bună ediție a concursului (a treia), cu lucrările cele mai multe, diverse, foarte bune atât ca mesaj, cât și în ceea ce privește modul de scriere. Juriul a avut o misiune foarte grea, diversitatea profesiilor, a experiențelor și a filtrului personalității făcând misiunea dificilă".

În urma jurizării, locul I a revenit elevului TONCIAN Rareș; locul II - NEMEȘ Oana (Colegiul Național ,,Unirea" din Târgu-Mureș) și MICLEA Partenie (Liceul Tehnologic Electromureș); locul III - BOITI Adrian și KELEMEN Cristina Lăcrămioara (Liceul Vocațional Pedagogic ,,Mihai Eminescu", Tg.Mureș). Mențiune a fost acordată elevilor FĂRCAȘ Roxana (Liceul Tehn. ,,Ioan Bojor" Reghin) și PÎRVU Alexandra Elena (Colegiul Economic ,,Transilvania" din Tg.Mureș). CJRAE a acordat Premiu special pentru HAȚEGAN Alexandra (Liceul Vocațional ,,Mihai Eminescu"din Târgu-Mureș). ZUGRAVU Carina (Colegiul Național Unirea din Tg.Mureș) a primit Premiul special al IPJ, iar VODĂ Ștefania Lăcrămioara (Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea", Deda) și NAȘCA Andrei (Liceul Tehnologic ,,Electromureș" din Tg.-Mureș) Premiul special CVF; CHIVU Karina (Colegiul Național ,,Unirea", Tg.-Mureș) și MOLDOVAN Inocențiu (Liceul Tehnologic ,,V. Netea", Deda) - Premiu special literatura ,,Salvați Copiii".

Clasamentul a fost decis de comisar șef Gabriela Pîncă și inspector principal Natalia Dulău (IPJ Mureș - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității), Elena Micheu (IEESR - CVF), Alina Schenk (,,Salvați Copiii"), Nicoleta Someșan (ANITP Tg.-Mureș), Adriana Cerghedi și Adrian Moldovan (CJRAE).

 

Lasă un comentariu