Ministerul Apărării NAȚIONALE caută 200 de specialiști pentru Institutul Cantacuzino!

Distribuie pe:

După ce Institutul Cantacuzino a intrat în administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN), ministrul de resort, Mihai Fifor, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, strategia de repunere pe picioare a prestigioasei unității medicale.

Planul de restructurare constă, printre altele, în angajarea a 200 de specialiști și construirea, pe un teren al MApN, a unei noi hale de producție în masă a vaccinurilor românești.

„Foarte mulți oameni au plecat, iar Institutul duce acum lipsa specialiștilor. Tocmai din această cauză, vom introduce un memorandum în Guvern pentru angajarea a 200 de specialiști. Desigur, aceste posturi sunt defalcate pe diferite specializări și dorim să readucem în Institut specialiști și tineri pe care să îi formăm.

Avem nevoie de 150 de cercetători și 50 de oameni care să lucreze în linia de producție. Fără acești oameni nu putem relua producția. Pentru a atrage câți mai mulți oameni buni, viitori specialiști, vor fi angajați direct în sistemul militar, nu ca personal civil. De asemenea, vom pune accent pe componenta educațională a Institutului, trebuie să formăm tineri cercetători, alături de profesorii care există deja în Institut.

Avem o colaborare și cu Universitatea de Medicină și Farmacie și încercăm să atragem studenți spre Institut.

Laboratoarele de referință și o nouă linie de producție trebuie să redevină unele de top. Pentru aceasta, în viitorul apropiat, vom începe utilarea și dotarea laboratoarelor cu o finanțare pe măsură. Apoi, avem în vedere repornirea producției la nivel experimental. Pentru producția de masă avem în vedere ridicarea unei noi hale de producție. Aceasta trebuie să fie într-un loc, cât de cât, izolat, pentru că nu putem produce vaccinuri în centrul Capitalei. Intenționăm ca, într-un an și jumătate sau cel mult doi, să reluăm producția.

Cel mai probabil, vom începe cu vaccinul antigripal și apoi vom trece la altele, cum ar fi BCG. Avem în vedere și readucerea pe linia de fabricație a unor produse care au făcut celebru Institutul Cantacuzino, cum ar fi Polidinul", a declarat ministrul MApN, Mihai Fifor. 

Lasă un comentariu