„În siguranță online. Știu să folosesc avantajele internetului evitând riscurile" Utilizarea internetului într-un mod sigur

Distribuie pe:

Ieri, 6 februarie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, cu prilejul lansării campaniei „În siguranță online. Știu să folosesc avantajele internetului evitând riscurile", a avut loc o conferință de presă. Au participat comisar șef de poliție Rădulescu Cătălin - adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, și comisar șef de poliție Pîncă Gabriela - coordonatorul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Mureș.

În 6 februarie este marcată și Ziua internațională a siguranței pe internet în peste 100 de țări, cu scopul de a promova utilizarea internetului într-un mod sigur, mai ales de către copii și adolescenți.

„Prevenirea criminalității reprezintă una dintre dimensiunile prioritare de acțiune ale poliției mureșene. Având în vedere actualul context socio-economic și totodată faptul că fenomenul infracțional îmbracă forme din ce în ce mai diversificate, eforturile poliției trebuie să fie permanent îndreptate înspre identificarea soluțiilor optime și implementarea acestora în vederea prevenirii implicării cetățenilor în diferite situații de victimizare", susțineau inițiatorii.

În cadrul campaniei, până în 28 februarie, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș va desfășura diverse activități pentru promovarea utilizării internetului într-un mod mai sigur. Grupa de vârstă aleasă este 12-14 ani, aceasta fiind apreciată ca vulnerabilă din perspectiva abordată.

Lasă un comentariu