Azi... „Ziua porților deschise" la „Friedrich Schiller"

Distribuie pe:

Copiii sunt oglinda noastră de mâine, sunt cei care vor crea imaginea unei lumi pe care noi doar îndrăznim să ne-o imagi-năm. Tocmai de aceea, ei sunt preocuparea noastră primordială, cea mai dragă și mai responsabilă. Nu întâmplător Nelson Mandela spunea că „Educația este cea mai puternică armă pe care… o puteți folosi pentru a schimba lumea. "

De aceea misiunea școlii noastre este „Tradițiile și idealurile noastre, codurile morale și standardele - lucrurile pe care le respectăm în viață și pe care le transmitem copiilor noștri - sunt păstrate sau uitate în funcție de cât de liber ne exprimăm ideile și sentimentele." (Walt Disney)

„Ziua porților deschise", manifestare anuală, devenită tradițională din anul 2006, așteptată cu nerăbdare și interes de copii, părinți și dascăli, deopotrivă, este un prilej de bucurie pentru micii vizitatori, viitori școlari, pe care-i invităm împreună cu educatorii, părinții sau bunicii, pentru a face cunoștință cu viitorii lor colegi, cu sălile de clasă frumos amenajate și cu dascălii, care îi întâmpină cu emoție și căldură, oferindu-le mici surprize plăcute.

În acest an „Ziua porților deschise" se va desfășura astăzi, 16 februarie 2018, între orele 9 - 12.

Copiii din grădinițele municipiului vor vizita mai întâi școala și apoi vor participa la câteva activități practico-aplicative, organizate pentru ei, de elevii claselor primare, secțiile română, maghiară, germană, coordonate de dnele învățătoare: Băcilă Petruța, Gyorffi Adrea, Nemet Csilla și Zsigmond Franciska, intrând pentru câteva ore în atmosfera vieții de școlar.

Sperăm ca această experiență și tot ceea ce vor vedea și vor trăi împreună cu noi, să-i impresioneze în mod plăcut, și îi așteptăm cu drag să ni se alăture, începând cu viitorul an școlar.

Școala noastră, ca singura instituție din oraș cu predare în trei limbi materne: română, maghiară și germană, își propune o largă deschidere spre interculturalitate, oferind elevilor o dezvoltare armonioasă a personalității, într-un cadru ambiental modern și primitor, în care, sub îndrumarea unor cadre didactice calificate, înzestrate cu pasiune, răbdare și competență, este asigurată formarea unor abilități intelectuale, morale și pragmatice, necesare unui viitor cetățean european.

Cursurile din unitatea noastră se desfășoară într-un singur schimb în săli de clasă și cabinete modern amenajate și utilate. Elevii claselor primare beneficiază de programul „Școală după școală", supravegheați și îndrumați de personal calificat și competent.

Ca structuri ale școlii funcționează 2 grădinițe: una cu program prelungit, cu predare în limbile maghiară și română, numită „Rază de soare" și alta, cu predare în limba germană. Cea din urmă are o grupă cu program normal și una cu program prelungit. Acestea oferă condiții la standarde europene și pot fi vizitate, de asemenea, în cadrul aceleiași activități.

Interacționând constructiv cu mediul social-cultural și economic, școala noastră își propune să devină un centru de resurse educaționale, culturale și servicii de cea mai bună calitate oferite comunității mureșene.

Pentru a ne cunoaște, vă invităm, cu drag, să ne vizitați cu prilejul organizării „ZILELOR PORȚILOR DESCHISE" astăzi, 16 februarie 2018, începând cu ora 9.00.

Vă așteptăm, cu inima deschisă!

Lasă un comentariu