STRADA CĂLĂRAȘILOR, SUB ASEDIU

Distribuie pe:

De peste două săptămâni, trotuarele de pe strada Călărașilor și străzile adiacente sunt descoperite („pișcoturile" au fost scoase și stivuite pe partea carosabilă), pietonii sunt nevoiți să circule pe carosabil, printre mașini, iar locatarii caselor nu mai pot ieși din curte, trebuie să sară peste șanțul săpat (cine poate). Cei care au mașini, au aceeași soartă. Trotuarul este ocupat de utilaje și de lucrătorii care „încep munca" la ora 9, mai mult încurcându-se între ei. Mai exact, doi-trei aruncă pământul dintr-o parte în alta, iar ceilalți admiră doamnele care circulă pe carosabil, dându-și cu părerea asupra aspectului lor fizic. La întrebarea pusă de pietoni de ce nu au executat lucrările astă vară, răspunsul este: „întrebați-i pe șefii cei mari".

De menționat e faptul că peste tot în România se lucrează anapoda. Fiecare firmă (e vorba de cele care au instalații pe străzi - gaz, canal, apă, electricitate, telecablu, iluminat public) execută lucrările de modernizare și reparații când vor, spun șefii acestora, „când au bani".

Exemplu este strada Călărașilor, unde firma care realizează introducerea cablurilor de fibră optică sub pământ, de peste două săptămâni, au scos „pișcoturile" de pe trotuare și abia în ziua de 14 februarie a.c. au săpat șanțul pe care, până ieri, nu l-au astupat, când au început alții să scoată bordurile. Când vor termina, nici cei care execută lucrările, nu știu.

Până când pietonii și locatarii de pe această stradă și altele trebuie să circule pe carosabilul acoperit cu noroi și cu trotuarele care arată ca după bombardament!? Responsabilii din Primărie răspund sec: „Nu Primăriei îi aparțin lucrările. Cei care le execută trebuie să le aducă în starea inițială". Întrebarea este: Oare Primăria nu are nicio răspundere când firmele fac săpături pe terenul public, când vor și când au bani?!

Lasă un comentariu