La Vatican, se vor preda cursuri de exorcizare!

Distribuie pe:

În condiţiile în care cererile de îndepărtare a demonilor din oameni s-au triplat în ultimii ani (50.000 de cazuri înregistrate în fiecare an), Vaticanul a decis să ţină cursuri în care preoţii să deprindă abilităţi concrete de exorcizare.

Primul astfel de curs este programat să se desfăşoare în luna aprilie a.c., la instituţia de educaţie catolică din Roma (Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum), va dura şase zile, iar în cadrul lui se va preda exorcizarea demonilor.

„Vom aborda teme de la cea mai arzătoare problemă a sectelor legate de satanism până la beneficiile de a spune celor posedaţi povestea eliberării lor.

Multe persoane nu au fost învăţate să facă faţă celor posedaţi de demoni, în perioada în care s-au pregătit pentru preoţie, şi riscăm ca, în curând, această practică a exorcizării să fie scoasă din uz.

Mulţi creştini nu mai cred în existenţa ei, puţini exorcişti mai sunt chemaţi şi sunt tot mai puţini preoţi care vor să înveţe doctrina şi practica eliberării sufletelor.

Oamenii sunt mai degrabă dispuşi să frecventeze vrăjitori şi clarvăzători, care deschide uşile către demoni, în faţa cărora doar exorcismul este o armă eficace în lupta contra răului", a declarat Benigno Palilla, un exorcist de cursă lungă din Palermo, Sicilia, pentru Euronews, citat de ziare.com.ro.

Lasă un comentariu