Înscrierea copiilor în învăţământul primar

Distribuie pe:

În perioada 8-26 martie se desfăşoară prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar. A doua etapă este programată între 12 şi 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima fază sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Conform Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.242/23.02.2018 privind aprobarea calendarului şi a metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Începând cu 1 martie şi până în 23 martie, este programată evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor. Aceasta se realizează sub coordonarea Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE/CMBRAE).

Lasă un comentariu