Săptămâna „altfel" la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu"

Distribuie pe:

Semestrul al doilea a debutat, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureş, cu examenele de competenţe, dar şi cu săptămâna „Şcoala altfel", care a cuprins o suită de activităţi interesante.

Ziua de luni a fost dedicată unor activităţi coordonate de Agenţia antidrog, Târgu-Mureş, prin reprezentantul ei, dl Aleodor Roman, care s-a întâlnit cu elevi ai claselor a IX-a, (Tehnician în activităţi economice, Tehnician în protecţia mediului, Tehnician în agricultură şi Tehnician veterinar), a X-a (Tehnician în analiza produselor alimentare), clasa a XI-a (Tehnician în activităţi economice), dar şi cu anul III, profesională, Brutar - patiser. Consumul de droguri este o realitate a societăţii noastre, iar prin această activitate s-a încercat conştientizarea elevilor asupra consecinţelor acestui fapt.

Marţi, Colegiul a avut un alt invitat deosebit, o reprezentantă a Ligii studenţilor UMF, Târgu-Mureş, Diana Moldovan, care a încercat să informeze elevii despre ce înseamnă un regim de viaţă echilibrat, să îi înveţe să mănânce sănătos, dar şi să îmbine alimentaţia diversificată cu mişcarea. La activitate au participat elevi din clasele a IX-a şi a X-a, Tehnician în activităţi economice, Tehnician în protecţia mediului, Tehnician în agroturism.

Miercuri, traficul de fiinţe umane a fost discutat de doamna Nicoleta Someşan, din partea Primăriei Târgu-Mureş, cu elevii de clasa a IX-a şi a X-a, Tehnician în protecţia mediului, Agricol, Veterinar şi Economic.

Joi, elevii colegiului au fost la film, vizionând, la cinematograful „Arta", pelicula „Minunea".

Vineri, invitatul Colegiului a fost un meşter sticlar, dl Rotar Alexandru, care a încercat să introducă elevii în taina meşteşugului său, dar care le-a vorbit şi despre importanţa dobândirii unei meserii.

Evident, o mulţime de alte activităţi s-au derulat, în paralel, în aceste zile. De exemplu, de miercuri, până vineri, elevii clasei a IX-a, Tehnician în activităţi economice, alături de diriginte, prof. Melinda Crăciun, au fost într-o tabără de team-building, la Sovata, prin organizaţia Outward Bound.

Clasele de protecţia mediului au realizat o vizită la uzina de apă, unde au avut discuţii cu diverşi specialişti în domeniu, dar au realizat şi acţiuni de ecologizare.

O vizită de studiu la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au efectuat elevii claselor a X-a, Tehnician Veterinar, Tehnician în protecţia mediului şi Tehnician în agroturism, iar clasa a IX-a Profesională a făcut o vizită la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară.

Catedra de limbi străine a derulat activităţi de team-building în şcoală, dar a iniţiat şi un concurs de karaoke, sub titlul „Universul francofoniei".

În concluzie, o paletă largă de activităţi interesante s-au derulat pe parcursul săptămânii trecute la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu". Atât consilierul educativ, prof. Daniela Marin, cât şi conducerea colegiului speră că activităţile au fost pe placul şi în favoarea elevilor, stârnind curiozitatea lor şi satisfăcând nevoia de învăţare „altfel".

Lasă un comentariu