EPIDEMIE DE SINUCIDERI DIN CAUZA ROBOŢILOR?

Distribuie pe:

Experţii americani în inteligenţă artificială de la Universitatea din Oklahoma, citaţi de descopera.ro, atrag atenţia că rasa umană riscă să fie afectată de o adevărată epidemie de sinucideri din cauza roboţilor, care vor acapara numeroase locuri de muncă de la oameni.

„Panica va genera un adevărat iad al şomerilor, deoarece roboţii sunt mai ieftini şi pot lucra fără întrerupere. Societatea globală ar putea intra într-o criză atât de severă, încât tot mai mulţi oameni vor prefera să se sinucidă.

Fenomenul va fi influenţat de numărul relativ mic de joburi disponibile la nivel global. Ceea ce se va întâmpla cu siguranţă este că actuala populaţie a lumii, de aproximativ 8 miliarde de suflete, când inteligenţa artificială şi automatizarea vor deveni mult mai prezente decât acum, vor mai fi joburi bune doar pentru un miliard sau chiar 500 de milioane de oameni.

Astfel, populaţia va fi afectată de un conflict religios sau unul politic şi s-ar putea ajunge la război.

De asemenea, ar putea fi o criză între indivizi, se vor sinucide şi se vor omorî între ei, astfel încât va urma o perioadă cu mari tensiuni. Utilizarea drogurilor va scăpa de sub control, mai ales datorită ratei şomajului foarte ridicate.

Omenirea va fi cuprinsă de o anomalie a şomajului, iar maşinăriile autonome vor lăsa trei sferturi dintre oameni fără locuri de muncă. Inteligenţa artificială va deveni atât de puternică, încât oamenii nu vor mai avea altă opţiune decât să alcătuiască o nouă rasă... alături de roboţi", avertizează oamenii de ştiinţă americani. 

Lasă un comentariu