Ce ne facem, domnule Dragnea, cu defăimarea din interior?

Distribuie pe:

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social-Democrat, anunţă (sursa: Agerpres) că PSD „va promova un act normativ, în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior".

Actul normativ preconizat, susţine liderul PSD, „Nu va opri libera exprimare, însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării". „Ne-am gândit la o lege - afirmă Liviu Dragnea - care să reglementeze sau să dea posibilitatea Statului Român, ţării, în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru că aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, îi aduc foarte multe deservicii. Noi, din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic, în schimb".

Dragnea susţine că „nu poate sta indiferent şi inactiv la declaraţiile unor europarlamentari, însă aceste fapte nu trebuie încadrate, numaidecât, în categoria infracţiunilor".

N-am crede, chiar deloc, că tocmai la Uniunea Europeană am pierde noi „suveranitate", „demnitate", „respect", cum susţine Liviu Dragnea. Şi ar mai fi şi o întrebare: dar cu cei care defăimează România, din interior, la diferite ocazii, cum a fost şi Ziua libertăţii secuieşti, când au cerut refacerea Regiunii Autonome Maghiare, autonomie pe criterii etnice, ce facem? Ce facem cu un Kelemen Hunor, cu acei udemerişti, unii parlamentari, care defăimează ţara? Ce facem cu un Izsak Balazs, cu un Tökés Lászlo, care, mai an, cerea „protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei"? Nu cumva, pentru Dragnea, asta nu înseamnă defăimare?

Lasă un comentariu