La Clubul Spotiv Tiger Budo Târgu-Mureş - Cursuri de karate Kyokushin pentru personale cu dizabilităţi

Distribuie pe:

De câţiva ani, Clubul Sportiv Tiger Budo a lansat un program prin care încearcă integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate, utilizând Karate Kyokushin ca metodă alternativă de terapie.

„În sala noastră de antrenament suntem toţi la fel. Noi am mers pe principiul integrării şi, prin urmare, toţi sportivii (karateka şi para-karateka) participă în acelaşi timp la antrenamente. Nu avem ore sau zile separate. Am considerat că practicarea artelor marţiale, în limita posibilităţilor, ar putea fi pentru persoanele cu Sindrom Down o terapie alternativă, ţinând cont că acest sport (sau mai degrabă stil de viaţă) se bazează pe coordonarea corpului, dezvoltarea precizie, atenţiei, forţei etc. Pe lângă antrenamentele săptămânale, organizăm şi cantonamente şi, acum, încercăm şi participarea la o Competiţie Mondială de para-karate, în Ungaria. Noi considerăm că, astfel, prin programul dedicat persoanelor cu dizabilităţi, toată lumea are ceva de câştigat: para-karateka se dezvoltă pe toate planurile, iar karateka înţeleg şi apreciază faptul că suntem diferiţi, dar de aici rezidă frumuseţea noastră, aşadar, cu certitudine, vor promova în viitor integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate", spunea antrenorul clubului, Sensei Traian Dumbrăvean, 4 DAN.

Antrenamentele sunt gratuite atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru însoţitorii acestora şi se desfăşoară în sala de karate din Complexul Sportiv „Prodcomplex". Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii privind modul de desfăşurare a activităţilor pe Facebook (Clubul Sportiv Tiger Budo Târgu-Mureş) şi/sau la numărul de telefon 0740 028.586.

În 21 martie se marchează, la nivel mondial, Ziua Sindromului Down, având drept scop conştientizarea publicului cu referire la afecţiunea în cauză, dar şi la dificultăţile, obstacolele pe care persoane cu acest sindrom şi aparţinătorii lor le întâmpină. Una dintre cele mai mari dificultăţi este excluderea persoanelor afectate din societate, stigmatizarea şi, în final, imposibilitatea acestora, dar şi a aparţinătorilor, de a avea o viaţă normală. Cu toate că s-a dovedit îmbunătăţirea performanţelor persoanelor cu dizabilităţi prin integrarea lor în societate, o mare parte a societăţii evită contactul cu acestea, cel mai probabil din cauza unei proaste informări asupra afecţiunii.

Lasă un comentariu