Festivalul Cultural „Basarabia", la Târgu-Mureş

Distribuie pe:

În perioada premergătoare celebrării Centenarului Unirii Basarabiei cu România, studenţii din cadrul Asociaţiei Basarabenilor din judeţul Mureş au organizat la Târgu-Mureş, în perioada 23-25 martie a.c., Festivalul Cultural „Basarabia".

Festivalul a debutat în data de 23 martie cu o serie de competiţii sportive desfăşurate la Sala de Sport a Universităţii „Petru Maior". Festivalul a continuat cu o seară de socializare, vizionare de filme produse în Republica Moldova, cu specific basarabean, care a avut loc în incinta Universităţii „Petru Maior" din Târgu-Mureş.

În data de 24 martie, organizatorii au oferit posibilitatea doritorilor de a participa la competiţii sportive, desfăşurate în Complexul de Agrement şi Sport din Târgu-Mureş. La aceste competiţii au participat peste 60 de persoane, printre care profesori şi studenţi originari din Republica Moldova, România, Liban, Turkmenistan etc.

În seara zilei de 25 martie, ultima zi a festivalului, a avut loc o degustare de bucate tradiţionale basarabene, care s-a desfăşurat la Cabana Universităţii „Petru Maior" din incinta Complexului de Agrement şi Sport Târgu-Mureş. Invitaţii au degustat bucatele tradiţionale gătite de către studenţi, precum şi vinul moldovenesc şi au avut parte de momente artistice prezentate de tineri basarabeni.

La evenimentele festivalului au participat mediatorul intercultural şi un consilier din cadrul Proiectului ,,IM - CIS 4 - Servicii integrate pentru migranţi - comunităţi interculturale şi solidare".

Reprezentanţii Asociaţiei Basarabenilor din Mureş au mulţumit tuturor celor care s-au implicat în activităţi în organizarea şi suportul pentru buna desfăşurare a festivalului, precum şi participanţilor, manifestându-şi dorinţa de a organiza şi pe viitor evenimente culturale cu specific basarabean.

Lasă un comentariu