EXPUNEREA PRENATALĂ LA ALCOOL AFECTEAZĂ ÎNTREAGA VIAȚĂ A VIITORULUI COPIL

Distribuie pe:

Specialiștii americani de la Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, citați de descopera.ro, susțin că alcoolul consumat de viitoarea mamă afectează fătul în orice stadiu al sarcinii, iar defectele de învățare și problemele de comportament care rezultă din expunerea prenatală la alcool vor fi prezente pe parcursul întregii vieți a viitorului copil.

„Deși comunitatea medicală descurajează de multă vreme consumul de alcool de către femeile însărcinate și chiar de către cele care încearcă să conceapă, în ultimii ani s-a constatat un fapt foarte îngrijorător: unul din 20 de copii intră în spectrul tulburărilor de alcool fetal.

Infecțiile cu alcool fetal pot avea ca rezultat probleme fizice și comportamentale, precum și dificultăți de învățare, de aceea este foarte important să încurajăm femeile însărcinate la comportamente cât mai sănătoase de-a lungul sarcinii.

Multe femei pot fi surprinse când află că, de fapt, consumul lor de alcool în timpul sarcinii depășește un nivel sigur, tolerabil. Aceste femei pot trăi alături de oameni care consumă cantități similare de alcool și consideră consumul lor de alcool ca fiind normal.

Ca urmare a faptului că 50% din sarcini sunt neplanificate, este ușor de înțeles faptul că o femeie poate să bea alcool în necunoștință de cauză în stadiile de dezvoltare timpurii ale unui făt în creștere. Spre deosebire de autism, sindromul de alcool fetal poate fi prevenit 100%, prin simpla renunțare la consumul de alcool pe întreaga perioadă a sarcinii.

Alcoolul poate afecta un făt în orice stadiu al sarcinii. La începutul sarcinii, în timpul dezvoltării precoce a organelor și de multe ori înainte ca o femeie să își dea seama că este însărcinată, bebelușul este deosebit de vulnerabil la consumul de alcool de către mamă", atrag atenția cercetătorii americani.

Lasă un comentariu