În doar trei minute, puteți câștiga încrederea copilului dumneavoastră!

Distribuie pe:

Psihologii au dezvăluit rețeta fericirii în relația dintre părinți și copii - regula de trei minute, iar descopera.ro ne explică despre ce este vorba:

„Această regulă spune că trebuie să vă întâlniți în fiecare zi copilul ca și când nu v-ați mai fi văzut de mult timp (chiar dacă nu v-ați văzut timp de 5 minute, cât ați fost la magazin). Este important să coborâți la nivelul ochilor copilului și să petreceți trei minute îmbrățișându-l și întrebându-l ce s-a întâmplat în timp ce ați fost plecat. Urmați această regulă atunci când vă luați copilul de la grădiniță, de la școală sau când vă întoarceți acasă de la serviciu.

În primele minute după ce vă veți vedea copilul, acesta vă va spune toate informațiile pe care și le poate aminti.

Consecințele ignorării regulii de trei minute pot varia, în funcție de caracterul copilului. Cineva care nu are șansa de a spune totul părinților atunci când poate nu va vorbi despre lucruri foarte importante și, de-a lungul timpului, unele fapte nu vor părea suficient de importante pentru a fi discutate. În acest caz, părinții ar putea fi privați de multe aspecte foarte importante din viața copiilor lor.

Alți copii vor continua să vorbească toată seara, reamintindu-și lucruri noi de fiecare dată și, în cele din urmă, vor avea o poveste completă. Părinții unui astfel de copil riscă să nu audă prea multe din ce îi spune copilul, deoarece, pentru ei, un copil vorbăreț va deveni în cele din urmă zgomot de fundal...

Este important să rețineți că regula de trei minute nu înseamnă că ar trebui să vă petreceți doar trei minute pe zi cu copilul! Aceasta înseamnă doar că trebuie să petreceți trei minute cu copilul imediat după ce l-ați reîntâlnit, pentru a vă asigura că auziți tot ceea ce consideră copilul că este important să vă împărtășească", susțin psihologii.

Lasă un comentariu