ACTIVITĂȚI INTERZISE IMEDIAT DUPĂ CE MÂNCĂM

Distribuie pe:

Pentru a evita bulversarea metabolismului, crizele de aciditate sau balonările, nutriționiștii, citați de descopera.ro, ne sfătuiesc ca, imediat după ce mâncăm, să luăm o mică pauză, dar mai ales să renunțăm la anumite activități care ne pot afecta sănătatea.

Să nu faceți duș imediat - Cum temperatura corporală va crește, veți avea aflux de sânge. Acesta va perturba digestia și va încetini metabolismul. De aceea, este recomandat să așteptați 30 de minute după ce ați stat la masă.

Fără nicio țigară - A fuma o țigară imediat după ce ați mâncat echivalează cu a fuma mai multe (astfel crește de 1.000 de ori riscul unui cancer). Mai mult, tutunul blochează asimilarea vitaminelor. Prin urmare, beneficiile meselor sunt radiate. Dacă nu reușiți să vă abțineți, așteptați măcar 20 de minute.

Evitați să parcurgeți trasee lungi - La efort, organismul va fi împiedicat să profite din plin de beneficiile meselor și va fi afectat de aciditate gastrică și indigestie.

Nu mâncați imediat fructe - Știm că fructele fac parte dintre alimentele care se digeră foarte repede. Consumându-le imediat după mese, ele vor stagna în stomac odată cu celelalte alimente ingerate și vă veți simți balonați. Așteptați una - două ore, apoi puteți savura fructele dorite.

Fără sport - Ar fi o mare greșeală să urcați pe munte, de exemplu, cu stomacul plin. Ați putea antrena sughițul, voma sau chiar mai rău - convulsiile.

Nu slăbiți cureaua - Acest gest ar elibera mușchii abdominali și v-ar deterimna să mâncați mai mult. Cel mai bine ar fi să vă trageți burta înapoi. Va deveni mai fermă și mai întinsă.

Lăsați guma de mestecat deoparte - Obișnuiți să mestecați gumă puternică de mentă, ca să nu mirosiți a ceapă sau usturoi, să zicem. Acest obicei duce la aerofagie, iar rezultatul va fi flatulența și digestia lentă.

Niciun fel de ceai - Mulți beau, după mese, o ceașcă de ceai pentru digestie. De fapt, ceaiul o împiedică. Mai bine consumați o ceașcă de cafea sau un pahar cu apă.

Nu vă întindeți imediat pe pat - Poziția lungită pe pat blochează sistemul digestiv. Recomandat ar fi să sporovăiți cu cineva vreo 15 minute.

Nu dormiți imediat după masă - Dormitul cu stomacul plin provoacă arsuri și o aciditate foarte mare. În plus, s-a dovedit că somnul imediat după masă crește riscul de accident vascular cerebral.

Lasă un comentariu