Festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu" din Tg.-Mureș

Distribuie pe:

Șandru Kara Medeea - șefa de promoție

Ambițioasă, muncitoare și consecventă, Șandru Kara Medeea a reușit să păstreze ștacheta ridicată pe parcursul celor opt ani, fiind un exemplu pentru colegii ei. Creativă și sensibilă, cochetează cu artele frumoase, are poezii și articole publicate în limbile română, engleză și franceză, este artist plastic și designer, dar îi plac și științele exacte, matematica și fizica fiind preferatele ei. A obținut numeroase premii, la nivel județean, regional și național, excelând la limba engleză și matematică.

,,Minunea mea cu chip angelic și suflet de aur! Minunea mea de nota 10!

Sunt mândră de tine! We love you so much! (Te iubim foarte mult)", spunea Gabriela Șandru, mama Karei.

Succes la Evaluările Naționale!

,,Dragi elevi, de astăzi, lumea pentru voi capătă alte dimensiuni. Sunteți la vârsta care conferă sinceritate, entuziasm, păstrând, în același timp, fantezia și imaginația copilăriei. Al vostru e viitorul în care stau toate cuceririle și surprizele.

Fie ca zborul să vă fie înalt, credința puternică, iar gândul senin și îndrăzneț!

Succes la evaluările care vă așteaptă!

Prof. Rezi Maria, primvicepreședinte al Sindicatului ,,Spiru Haret" Mureș

Timpul se măsoară în sentimente și emoții!

,,De-a lungul istoriei, oamenii s-au întrebat „Ce este timpul?" și „Cum se măsoară el?" Dacă sunteți tentați să spuneți că timpul este o noțiune relativă care se măsoară în „ore" sau „minute", dați-mi voie să vă contrazic. Timpul se măsoară în sentimente și emoții! Timpul este lent și interminabil atunci când aștepți, infernal atunci când ai o durere, prelung atunci când te plictisești, nesfârșit când ești trist, dar rapid când ești în întârziere, iute atunci când ești vesel, și efemer când ești fericit. De fiecare dată, timpul e determinat de stările noastre emoționale, nu de ceasuri.

Acum, la ultima festivitate de absolvire a generației centenarului, o generație care a reușit să se înalțe și să culeagă laurii performanței, timpul este măsurat de intensitatea emoțiilor noastre. Unde s-au dus anii? De ce s-au dus așa de repede? Își pun aceeași întrebare și părinții voștri, privindu-vă acum. Poate ne dorim să ne întoarcem pentru o clipă la acel timp al inocenței: prima voastră zi de școală... V-o mai amintiți? Era o zi caldă de toamnă, 13 septembrie 2010, acum 8 ani. Îmi amintesc bucuria de pe chipurile unora sau temerile față de necunoscutul numit „școală", sclipirea din ochi, curiozitatea și neastâmpărul specific vârstei, toate emoțiile caracteristice unui nou început. Timpul a trecut atât de repede și am ajuns împreună aici, la final de drum, pentru a ne face bilanțul. Au rămas lucruri nefăcute, iar timpul pierdut nu se mai întoarce, însă esențial este ce facem cu timpul pe care îl avem la dispoziție! Veți începe o nouă etapă a vieții voastre, pășind din nou în neștiut, unii cu sclipiri în priviri, alții, cuprinși de temeri față de necunoscutul numit „liceu". Și chiar dacă vor veni peste voi greutăți care vă vor îngenuchea, și chiar dacă veți da cu fruntea de pământ, ridicați-vă și continuați-vă drumul. Că ai căzut, nu are nicio importanță! Numai modul în care te ridici contează!

Țintiți cât mai sus, munciți din greu, credeți în puterile voastre, și nu-i ascultați pe cei care vă spun că nu puteți sau că nu trebuie să mergeți mai departe. Succesul nu este decât suma unor eforturi mici, repetate zi de zi! Succesul necesită timp, iar timpul se măsoară în stări emoționale, nu în ceasuri!

Vă doresc tuturor să aveți un timp frumos întotdeauna! Sperăm că v-a plăcut aici, la noi, că ați adunat multe pietricele prețioase cu care să vă pavați drumul pe calea cunoașterii. Ne vom aminti de fiecare dintre voi, așa cum sunteți acum. Dincolo de trecut există viitorul, imprevizibilul. Visați, dedicați-vă pasiunilor voastre, munciți cu mândrie și cu încredere pentru ceea ce se află înaintea voastră. Pentru orice realizare, primul pas este curajul (Johann Wolfgang von Goethe). Fiți curajoși! Mult succes la examene!"

 

Lasă un comentariu