Ședința semestrială a bibliotecarilor școlari din județul Mureș ,,MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII PROFESIONALE"

Distribuie pe:

În Sala festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși", biblioteca CCD Mureș (având rol de coordonare și îndrumare metodologică a bibliotecilor școlare din rețeaua județeană), a organizat, zilele, trecute ședința semestrială a bibliotecarilor școlari din județul Mureș, cu titlul „Managementul dezvoltării profesionale". Au fost prezenți peste 60 de bibliotecari / profesori / documentariști / responsabili CDI.

Prin activitatea desfășurată, biblioteca CCD Mureș (Casei Corpului Didactic Mureș) sprijină procesul instructiv-educativ și satisface nevoia de informare documentară a cadrelor didactice, fiind un nucleu de inovație, experimentare și difuzare a noutăților în domeniul educației.

Coordonatorul județean al rețelei bibliotecilor, doamna Anca Manoilă, a gândit pentru colegii din județ o activitate interactivă, un schimb de bune practici, aceasta având atributele unei sesiuni de formare.

Pe Ordinea de zi au fost incluse subiectele: Cercuri metodice; Concursul regional „CDIdei în cărți", ediția a IV- a; Conferința națională „Creativitate și inovație în educație", CCD Mureș 2018; Colaborare cu revista BIBLIOTECA. (Revista de bibliologie și știința informării). Biblioteca Națională a României; Raportul anual de activitate a bibliotecarului școlar.

Invitat special a fost prof. Szekely Hajnal, Școala Gimnazială „Tholdalagi Mihály" din Corunca, care a prezentat colegilor bibliotecari exemple de activități educative centrate pe vizualizare și motivație, subliniind importanța acestora în procesul instructiv-educativ, adaptat generației digitale.

În urma participării la aceste acțiuni, bibliotecarii/profesorii documentariști/responsabilii CDI au intrat în posesia unor informații necesare derulării în condiții optime a activității de bibliotecă, sublinia Anca Manoilă, Casa Corpului Didactic Mureș.

Lasă un comentariu