SPECTACOL LUNAR

Distribuie pe:

De un astfel de spectacol se vor bucura, pentru o durată de aproximativ 103 minute, pasionații de astronomie care vor cerceta cerul în seara zilei de 27 iulie 2018, începând cu ora 21,30. Este vorba despre eclipsa de lună cu cea mai lungă durată din secolul XXl.

Spectaculozitatea eclipselor de lună derivă din faptul că alinierea planetelor nu produce dispariția totală a astrului nopții. Soarele, Pământul și Luna se vor alinia în această ordine, așa încât, cea din urmă va fi sărăcită de lumina solară. Atmosfera Pământului va filtra razele cu cea mai mare lungime de undă care vor colora Luna într-o culoare roșiatică, diferită de galbenul ei cenușiu obișnuit. Fiind mereu în rotație sincronă cu Pământul, Luna arată întotdeauna la fel față de el, dar puțini sunt cei care știu că această potrivire nu va continua în viitorul îndepărtat, datorită distanței în continuă creștere dintre ele. Iată, deci, că spectacolul care se va produce are gradul său de unicitate care motivează cât mai mulți spectatori să își rezerve câteva minute pentru a se delecta la sfârșitul zilei de 27 iulie.

Dacă cerul va fi senin, vom putea asista cu ochiul liber la întregul eveniment și din România, iar cei care se pot baza pe ajutorul telescopului, nu pot să rateze această șansă pe care o oferă astralul.

Lasă un comentariu