Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat

Distribuie pe:

Rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 au fost centralizate de Ministerul Educației Naționale.

Astfel, la nivel național, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susținut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%. Incluzând și elevii care au provenit din promoțiile anterioare, promovabilitatea este de 67,7%.

Din totalul celor 136.866 de candidați înscriși, s-au prezentat 123.615 candidați, dintre care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 (aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului).

Procente ridicate de promovare s-au înregistrat în județele Cluj (81,14%), Iași (80,27%) și Brăila (77,13%). Rata de promovare în Capitală este de 72,86%, informează Ministerul Educației Naționale.

În județul Mureș, au promovat 74,6 % dintre cei prezenți (promoția curentă), aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale urmează să fie făcute publice luni, 9 iulie.

Lasă un comentariu