Europenii - tot mai puțini, tot mai bătrâni…

Distribuie pe:

În preajma Zilei Mondiale a Populației (marcată în fiecare an la 11 iulie), Eurostat, (organismul care se ocupă cu statistica Comisiei Europene) a dat publicității un raport potrivit căruia, în 2017, UE a înregistrat 5,3 milioane de decese și 5,1 milioane de nașteri în rândul populației native de pe continent, în timp ce populația totală a crescut de la 511,5 milioane de locuitori la 512,6 milioane, fenomen datorat imigrației.

Potrivit raportului, Irlanda a păstrat cea mai mare rată a natalității și cea mai mică rată a mortalității din UE, încât creșterea naturală a populației este de cinci ori mai mare decât media UE.

În ce privește țara noastră, cifrele furnizate arată că în perioada 1 ianuarie 2017 - 1 ianuarie 2018, populația a scăzut de la 19.644.400 de persoane la 19.523.600, reprezentând, în prezent, 3,8% din populația UE.

„The Federalist" comentează că Europa „importă o masă considerabilă de oameni în ipoteza că o mai mare diversitate în rândul societății aduce după sine, invariabil, mai multă toleranță".

Pe de altă parte, notează publicația citată, după atacurile teroriste din 2017 de la Londra, sondajele au arătat că 68% dintre musulmanii britanici cred că cetățenii britanici care „insultă Islamul" ar trebui arestați și urmăriți penal. Europenii trebuie să fie consecvenți ideii că „în ciuda păcatelor din trecut, au drepturi și îndatoriri în prezent", scrie The Federalist (sursa -LifeStyleNews).

Lasă un comentariu