Iar suntem pe primul loc în Uniunea Europeană! ROMÂNII, CEI MAI ÎNCREZĂTORI ÎN BENEFICIILE TEHNOLOGIEI

Distribuie pe:

Tehnologia ne simplifică viața, afirmă fără niciun dubiu 94% dintre românii chestionați în cadrul unui sondaj european realizat de E.ON și Kantar EMNID, convingere care ne situează cu mult peste media de 87% a europenilor care împărtășesc aceeași opinie.

„În fapt, majoritatea europenilor admit că tehnologia le aduce numeroase avantaje și le simplifică viețile, chiar dacă există încă un curent al scepticilor, în opinia cărora, dimpotrivă, tehnologia le-a făcut viața mai complicată. Noile trenduri ale tehnologiei nu sunt mereu îmbrățișate cu ușurință de către utilizatori sau fără a fi măcar analizate.

Dacă în urmă cu un an, 33% dintre europenii chestionați credeau că tehnologia le-a făcut viața mult mai complicată, în 2018, procentul scepticilor a scăzut la 22%.

Surprinzător, totuși, este faptul că în 2018 doar 56% dintre europeni consideră că tehnologia ajută și la economisirea energiei, comparativ cu anul trecut, când 68% dintre ei afirmau acest lucru. Această tendință este deosebit de puternică în Turcia, unde, în 2017, 85% dintre cei chestionați au văzut o legătură directă între economisirea energiei și tehnologie, în comparație cu doar 61%, în 2018.

Și românii sunt mai puțin convinși în acest an că tehnologia le poate face viața mai eficientă din punct de vedere energetic. Doar 63% o văd în acest fel, comparativ cu 75%, în 2017.

În schimb, utilizatorii români poartă peste tot dispozitivele mobile cu ei, le verifică frecvent și foarte des se întâmplă să utilizeze mai multe dispozitive mobile în același timp.

Cu 62% dintre utilizatorii de smartphone, cu 23% de utilizatori de telefon mobil și cu 18% dintre utilizatorii de tabletă, ei se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea de dispozitive mobile în fiecare zi, cu o perioadă cuprinsă între două și peste șase ore.

Mai mult, două treimi dintre respondenții români spun că, din momentul trezirii și până se uită la dispozitivul mobil, trec sub 30 de minute, iar pentru 29% dintre ei, rutina dimineții începe cu verificarea dispozitivului mobil înainte de micul dejun și uneori chiar înainte de spălatul pe față.

Creșterea nevoii de fi conectat se reflectă nu numai în primul lucru pe care îl fac utilizatorii dimineața, dar și în frecvența cu care se uită la dispozitivele mobile în timpul unei zile.

Astfel, 52% dintre respondenți spun că se uită între 11 și 50 de ori în fiecare zi la dispozitivele lor mobile, iar 22% se uită între 51 și peste 200 de ori în fiecare zi. Cea mai mare frecvență de utilizare a dispozitivelor mobile (peste 200 de ori în 24 de ore) se constată la segmentul de vârstă 25-35 de ani (41%), următorul segment cu frecvența mare de utilizare fiind cel cuprins între 45-55 de ani (26%)", arată cercetarea, citată de adevărul.ro.

Rezultatele fac parte din studiul „Trăind în Europa - 2018", în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Lasă un comentariu