La Gimnaziul „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș „Școala de vară 2018"

Distribuie pe:

Prima sesiune a ,,Școlii de vară" - un proiect ambițios al Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș s-a derulat în ultima săptămână a acestei luni. A fost un real succes!

Se adresează elevilor unității noastre și oferă, în mod gratuit, alternative educative de petrecere a timpului liber, pe o anumită perioadă, a vacanței de vară. Programul zilnic este de patru ore (în intervalul 8 - 12) de activități sportive și educative, coordonate de cadrele didactice ale școlii. Fiecare zi debutează cu „Ora de sport și sănătate", din care 20 minute de înviorare, 20 minute „Playform" (efectuarea traseului contra cronometru pentru a stabili „Cel Mai Bun Performer" din fiecare grupă) și 20 minute de dans.

Implicare voluntară

În etapa de pregătire a terenului din curtea școlii, ,,Playform - pictură pe asfalt", au participat 15 voluntari (10 elevi și 5 cadre didactice) care au lucrat timp de 48 ore pentru a picta un traseu, șotroane, labirinturi, și alte elemente educative, pe întreaga suprafață a curții interioare. Desenele sunt realizate în vopsea de ulei, motiv pentru care sunt rezistente la intemperii și oferă alternative de petrecere a pauzelor și după începerea anului școlar 2018-2019, iar pentru a doua ediție a „Școlii de vară" ele vor fi doar împrospătate cu ajutorul voluntarilor, elevi și cadre didactice.

Pentru această sesiune a „Școlii de vară" au fost înscriși 70 de copii, cu vârste între 6-13 ani, dintre care au fost prezenți 68. Au participat la cinci ateliere de lucru: „Joc și mișcare pe asfalt", cu jocuri de socializare și consolidare a grupului, jocuri de încredere și desene pe asfalt, atelier coordonat de înv. GÁBOR LIZETTA și înv. GHEORGHE PRECUP; atelierul „Talente", cu improvizație teatru, jocuri didactice și karaoke, coordonat de prof. LAVINIA MOLDOVAN și prof. VIOREL SĂLCEANU; „Modelino", la care elevii au învățat să facă porțelan rece (din făină, amidon, aracet, ulei, oțet și cremă de corp), pe care l-au modelat în medalioane și bijuterii minunate, coordonat de prof. MIHAI BLAGA BIANCA și prof. ARDELEAN SIMINA; „Tablouri", coordonat de înv. GÂRBOVEAN CLAUDIA și înv. GYARMATI KATALIN, atelier în care elevii au pictat pietre și au realizat tablouri din forme de ghips și șervețele; „Paper Crafting" coordonat de înv. NĂSĂUDEAN IRINA și înv. PÁZSINT GYÖRGYI, la care copiii au realizat tablouri din hârtie glasată, au mânuit foile de ziare pentru a le forța să se așeze în brățări sau ornamente pentru sticle și au confecționat hârtie manuală, din prosoape de bucătărie și alte ingrediente secrete, într-un atelier coordonat de dna Márton Krisztina de la Biblioteca Teleki. Materialele necesare atelierelor au fost achiziționate din venituri proprii.

Expoziție cu vânzare a produselor realizate de copii

Săptămâna s-a finalizat cu „Târgul de vară" - o expoziție cu vânzare a produselor realizate de copii, la care elevii au putut să-și achiziționeze produse la prețul minim de 1 leu. La evenimentul care a început la ora 12.00, au fost invitați părinții și susținătorii elevilor. Cei prezenți au fost surprinși cu un dans de tip Flash Mob, coordonat de eleva Alexia Strete din clasa a VII-a A, care i-a instruit pe copii, timp de cinci zile, în fiecare dimineață, astfel încât dansul a fost realizat perfect, fiind o încântare pentru privitori. Toți elevii și cadrele didactice implicate în proiect au fost recom-pensați cu o diplomă de apreciere din partea direcțiunii.

Activitățile propuse au fost pe placul copiilor

Din sondajele efectuate pe parcursul săptămânii și în urma chestionarelor completate de copii, am conluzionat că activitățile propuse au fost pe placul copiilor, iar „Școala de vară" a avut succesul scontat, ceea ce ne bucură nespus! Cele mai multe voturi au fost obținute de atelierele „Modelino" și „Joc și mișcare pe asfalt", primul pentru elementul de noutate adus, iar al doilea pentru atractivitatea jocurilor propuse. Următoarele în preferințele elevilor au fost „Tablourile" și „Talentele" pentru că le-au dat ocazia să se exprime și să-și dovedească creativitatea, iar „Paper Crafting" a fost apreciat pentru complexitatea construcțiilor din hârtie.

Mulțumim echipei de voluntari, elevilor, cadrelor didactice, care s-au implicat în coordonarea atelierelor, precum și celor care au ajutat la realizarea lor: prof. Sikó Melinda, ed. Ferenczi Anna, prof. Dascăl Marinela, înv. Barabas Viorica, prof. Gliga Maria, prof. Ugrón Erika, prof. Burian Dana, prof. Kántor István!

Mulțumim părinților pentru girul de încredere acordat proiectului și pentru prezență și susținere la „Târgul de vară" din 27 iulie 2018!

Lasă un comentariu