La Târgu-Mureș - Unitate mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin

Distribuie pe:

Una din cele opt unități mobile (autospeciale complet utilate și dotate) pentru depistarea cancerului de col uterin, achiziționate de Ministerul Sănătății este destinată Spitalului Clinic Județean Mureș, urmând ca, după finalizarea procedurilor impuse de lege, să înceapă campania regională de testare.

Cele opt autospeciale au fost achiziționate în vederea creșterii capacității tehnice a rețelei naționale de screening, în vederea îndeplinirii programului național de testare a cancerului. În acest sens, ministerul a demarat deja șapte programe: depistare precoce, diagnostic și tratament precoce a tuberculozei, al cancerului de col uterin, de sân și colorectal, hepatită, screening cardiovascular și programe destinate gravidei și copilului, în cadrul unui proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare de 193 de milioane de euro. Programul de screening pentru cancer de col uterin beneficiază de 47 de milioane de euro.

În această săptămână, unități mobile pentru depistarea cancerului de col uterin vor ajunge și la spitale din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova și București. (

Lasă un comentariu